Две големи язовири извън Хюстън преливат заради урагана Харви, съобщава

...
Две големи язовири извън Хюстън преливат заради урагана Харви, съобщава
Коментари Харесай

Язовирите в Хюстън преливат след рекордните валежи от урагана Харви

Две огромни язовири отвън Хюстън преливат поради урагана Харви, оповестява служителят за надзор на наводненията Джеф Линднер, представен от БиБиСи.

Президентът Тръмп и Меланния Тръмп ще посетят Тексас, с цел да видят опустошението, породено от урагана Харви, който в този момент е намален до тропическа стихия. Валежите са предизвикали големи наводнения и стартират да се отразяват на Луизиана.

PHOTOS: Historic flooding has devastated the #Houston area. Here's a look at the most powerful images: https://t.co/nmF4hTnHYr #HarveyStorm pic.twitter.com/nUcUjxPnLU
— LiveDoppler7 (@LiveDoppler7) 29 август 2017 година

Хиляди хора са принудени да изоставен домовете си в региона на Хюстън, до момента в който спасителите се пробват да доближат до други.

Най-малко девет души са починали, в това число шестима членове от едно и също семейство, чийто ван е отвеян от наводненията. Инженери освобождават вода от язовирите " Адикс " и " Баркър " в опит да контролират равнищата към основната река в Хюстън.

#Houston floods: Evacuation order after levee breakshttps://t.co/5ab7r9Xz7y pic.twitter.com/IDX6Z1M2k1
— dwnews (@dwnews) 29 август 2017 година

Нивото на водата в " Адикс ", западно от Хюстън, е надхвърлило 32,9 м и прелива над язовирната стена. Междувременно и дейностите по язовира " Баркър " са прекратени поради потопа.

" Това е нещо, с което в никакъв случай преди не сме се сблъсквали, по тази причина се опитваме да създадем всичко допустимо, с цел да се оправим с следствията от водата ", разяснява Джеф Линднер.

На юг от Хюстън, в Колумбийските езера е нарушена дигата, чиновници пускат в туитър известието " Напуснете незабавно ".

All this news out of #Houston is really scary. #HoustonFloods #HarveyFlood pic.twitter.com/IrVkvV7jhg
— Varun Jain (@VarunOnTheGo) 29 август 2017 година

Харви е най-мощният вихър в Тексас за повече от 50 години.

Бавно движещата се стихия, понастоящем над Мексиканския залив, се чака да продължи да излива големи количества дъжд в идните дни над към този момент засегнатите от наводнения региони.

 30 000 души в Хюстън се нуждаят от заслон
30 000 души в Хюстън се нуждаят от заслон

След като ураганът Харви мина през града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР