Две години затвор, но без да влиза зад решетките, получи

...
Две години затвор, но без да влиза зад решетките, получи
Коментари Харесай

Милен Катерицата призна за наркотиците и остава на свобода

Две години затвор, само че без да влиза зад решетките, получи неотдавна 47-годишният Милен Даврански-Катерицата. Той призна виновността си, че дружно със Стефан Бонев-Сако са управлявали още 18 души в проведена незаконна група за разпространяване на опиати в София.

Катерицата сключи споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийски градски съд (СГС).

Разследването против групата стартира през февруари 2012 година, по-късно бе трансферирано на Специализираната прокуратура, след това влезе и в Специализирания съд. Част от “лейтенантите ” признаха виновност преди време и получиха санкции. Делото против останалите бе трансферирано в Софийски градски съд след закриването на спецправосъдието.



В Софийски градски съд други от групата също избраха да признаят виновност и да завърши най-накрая правосъдната сага. През октомври призна виновност и Стефан Бонев-Сако, като подписа съглашение с прокуратурата, а съдът го утвърди и му наложи наказване 3 година условно с изпитателен период от 5 година

Преди седмици и Катерицата направи същото - призна, че е давал разпоредби на участниците в групата, разпределял сред тях наркотичните субстанции и събирал паричните средства от продажбата. Получи ефикасна присъда.

Той няма да лежи в пандиза, тъй като му се приспада времето, през което е бил арестуван в предварителни арести у нас, във Виетнам и в Индия, което е тъкмо 24 месеца.

Групата от 20 наркоразпространители бе арестувана през февруари 2012 година при полицейска интервенция “Чук ”, след получена в бранш “Наркотици ” на Столична дирекция на вътрешните работи информация, че се занимават с разпространение на кокаин и марихуана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР