Две години след старта на руския терор в Украйна разследващият

...
Две години след старта на руския терор в Украйна разследващият
Коментари Харесай

Журналистът Огнян Стефанов с нова документална книга за войната в...

Две години след старта на съветския гнет в Украйна проверяващият публицист Огнян Стефанов показва своите очерци по тематиката. „ Путин, войната и ние “, оповестена от „ Ентусиаст “, изследва събитията от предишното и сегашното, които водят до трагичните събития, на които сме очевидци през днешния ден, както и каква е позицията на България в спора. Авторът свързва болната упоритост на господаря на Кремъл за власт отвън границите на своята страна с историята за Конниците на апокалипсиса, разказана в Откровенията на Йоан от Библията.

 

Огнян Стефанов работи в някои от най-големите печатни издания в България, а през 2006 година основава уеб страницата „ Фрог нюз “, трансформирал се в медия за журналистически следствия и сурови рецензии на корупцията в ръководството и магистратурата. Автор е на шест книги, сред които „ Кома “, „ Мафията от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) до Държавна сигурност “, „ Господари на моргата “, „ Интервю с деспот “ и други

 

С новата си документална книга журналистът предизвика към прям диалог за това по какъв начин се стигна до пъкъла на войната, който съветският президент отвори в Украйна. Стефанов събира и излага голям брой известни и непознати сведения, които служат за предлог на Кремъл да стартира жестокия спор, хвърля светлина върху настойчиво прикривани моменти от биографията на Владимир Путин и приказва за подправената агитация, която се популяризира в България.

 

Авторът споделя за военната интервенция на Русия, която подклажда непознати конфликти; за ниската резултатност на нейния държавен апарат; за тезата на Александър Дугин, че украинският народ би трябвало да бъде избиван; за неразрушимите руско-български корупционни схеми; за съмнителната публикация на Путин, с която обосновава решението си да стартира „ специфична военна интервенция “; за украинските контрааргументи в прочита на историята; за връзката сред „ Турски поток “ и войната; за логиката на психиката на диктатора и разкрива още доста смущаващи обстоятелства за унищожителните дейности на Кремъл.

 

Колко са завоевателните войни, които Русия губи? Как все пак украинците разрушават мита за непобедимостта на втората войска в света? Колко срамни секрети крият българо-руските връзки? Според Огнян Стефанов от дълго време е време тези истини да бъдат казани. С всеки минал ден хората получават доказателства за това по какъв начин кремълският водач и неговата войска се пробват да осъществен злокобното знамение за края на света, само че и доста сведения остават скрити.

 

Официалната премиера на книгата ще се организира на 4 април 2024 година от 18:00 ч. в Книжен център „ Гринуич “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР