Две години след пандемията българин още чака багажа си от

...
Две години след пандемията българин още чака багажа си от
Коментари Харесай

Българин, оказал се в епицентъра на пандемията в Ухан: Видеото с прилепите, което се разпространи в мрежата, не е оттам!

Две години след пандемията българин още чака багажа си от Ухан, защото не може да пътува до такава степен. Градът пребори вируса и сега няма нито един позитивен случай, само че към момента е затворен за туристи. Мерките са драконовски. Могат да прибират единствено локални. Това описа пред " Монитор “ Стоян Конев, който се оказа в " епицентъра “ на пандемията и съумя да се прибере у нас през февруари 2020 година.

Багажът му към момента е там и чака да му го изпратят след няколко месеца.

" В момента няма по какъв начин да пътувам до Ухан, нужна е основателна причина. Има доста условия. Трябва да си китаец или да имаш родственици там, публична покана, като за начало утвърдена от държавното управление. Снимка на белите дробове с лекарско мнение, и то единствено от избрани лечебни заведения. Нужни са и два поредни PCR теста през един ден, още веднъж от избрани места. Те би трябвало да са направени две седмици преди пътуването. Трябва и трети PCR 24 часа преди полета “, изясни Стоян. Пътуващите до Ухан по-късно би трябвало да преминат и през 14-дневна карантина в хотел при идване в главните градове.

 

След това следва още една карантина, от седем дни, още веднъж в хотел, само че в последната дестинация. И всичко това на лични разходи.

" Преди ходех за китайската Нова година и в този момент доста ме е гняв, че не мога да съм там. Иначе хората се върнаха към естествения темп на живот - заведенията за хранене и клубовете са отворени. За да те позволен обаче, още веднъж е необходим избран документ. Много са прецизни там, в случай че има единствено един позитивен случай, незабавно затварят целия град. Обявяват цялостен локдаун “, изясни Стоян.

Той описа, че сега децата там вървят присъствено на учебно заведение.

Маските не са наложителни, само че всеобщо ги носят.

 

" В Ухан се разхождаха с маски още преди пандемията, това е всекидневно за тях “, описа той.

Колкото до видеото, което преди време бе публикувано в обществените мрежи и се твърдеше, че е от пазара в Ухан, Стоян изрично съобщи, че фрагментите не са оттова.

" Има доста пазари там. Клипът, който се разпространяваше в интернет, обаче даже не е от Китай. На видеото даже се виждаха пари в портфейла на снимащия и банкнотите бяха сини. В Китай банкнотите са червени. Ухан е мегаполис - там е все едно различен свят. Няма такива пазари “, изясни Стоян. Той се надява скоро да може да пътува още веднъж и да отиде там, тъй като му харесва освен градът, само че и хората.

" Китайците са благи и положителни, единствено в Ухан са малко по-особени. Мога да направя съпоставяне със софиянци и перничани. По- елементарно се палят. По-темпераментни са. Но доста желая да отида още веднъж “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР