Две години след като полицията залови 41 мигранти на автомагистрала

...
Две години след като полицията залови 41 мигранти на автомагистрала
Коментари Харесай

В Хасково отложиха дело срещу каналджии на мигранти - единият излежавал присъда в Унгария по същото обвинение

Две години откакто полицията залови 41 мигранти на автомагистрала " Тракия ", през днешния ден трябваше да стартира делото против техните каналджии - двама мъже от региона на Хасково. Делото се отсрочи поради неявяване на двамата обвинени.

Групата, в която имаше две момчета на 14 и 15 години, бе арестувана откакто дребният бус, в който са били натоварени мигрантите от Афганистан и Йордания, спукал гума край Пловдив.

Оказа се, че водачът на микробуса се намира в Унгария, където излежава четиригодишна присъда за същото действие – трафик на мигранти. Българските управляващи са поискали да бъде трансфериран в България с цел да може да стартира делото у нас.

" Той е арестуван там за трафик на бежанци, още веднъж за същото закононарушение. Ако го докарат би могъл да получи условна присъда, тъй като по този начин разрешава законът ", изясни юрист Мирослава Манова.

" Тя е следваща присъдата все още, за това закононарушение, за което е делото. Към момента на осъществяването му е неосъждан. Тази присъда е следваща, тъй че той ще си излежи тази присъда от унгарският съд. Двете подлежат на кумулация, в случай че бъде приета по надлежния ред присъдата от Унгария ", съобщи прокурорът по делото Асен Илиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР