Две години, след като кмет блъсна с джипа си дете,

...
Две години, след като кмет блъсна с джипа си дете,
Коментари Харесай

Майка иска справедливост за детето си от държавата

Две години, откакто кмет блъсна с джипа си дете, процесът против мъжа буксува. Майката на 6-годишния Ивайло от Трън, който оцеля по знамение след тежките контузии, се готви за митинг пред Народното събрание, оповестява NOVA.

Кметът на Трън проговори за блъснатото дете

Местят случая с детето, блъснало се в кметски джип, в Перник

Разследващи: Дете единствено се е блъсна в кметски джип

„ Джипът ме натисна и някак си върна назад”, споделя потърпевшият Ивайло Николов.

„ Спукан далак, раздран и сплескан черен дроб. Детето ми се бореше със смъртта”, показва Анита Глъбова, майка на Ивайло.

Ноември 2015 година 6-годишният Ивайло е прегазен от джип пред учебното заведение в Трън. Зад кормилото е някогашният кмет на града Станислав Николов, който споделя, че детето се е блъснало единствено в задния калник на колата. Тази версия се пробват да стартират и проверяващите в Трън.

„ Автотехническата експертиза потвърждава сигурно, че детето не се е блъснало в джипа единствено, а джипът го е блъснал. Водачът е имал и видимост, и техническа опция да спре”, изяснява представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Премиерът Борисов пък изрази възмущението си от държанието на кмета, блъснал детето. Въпреки това, втора година присъда няма. Според майката на Ивайло, делото се бави съзнателно.

„ Четири месеца аз очаквам присъда, откакто са налице всички доказателства за виновността на водача. Присъдата се очакваше на 12-и януари. Отложи се делото. Съдебно-медицинският доктор не пристигна. Има три претенции на неговия юрист и те се удовлетворяват. Четвърта експертиза, при изискване, че три от експертизите потвърждават виновността на шофьора”, споделя Анита Глъбова, майка на Ивайло.

Притеснява се, че делото може да се потули, тъй като някогашният кмет имал връзки.

„ Както в Трън се постановиха на институциите и споделиха, че няма доказателства, завърши досъдебното произвеждане. Аз няма да очаквам повече. Това очакване е един същински пъкъл за мен. Но този, който е извървял този път и е страдал като мен, може да го каже”, заканва се майката Анита Гълъбова.

От съда в Трън разясниха, че законът е спазен и делото се отсрочва по процесуални аргументи. Ако на 9-и февруари, когато е идващото съвещание, още веднъж няма присъда, Анита ще отиде със сина си пред Народното събрание.

„ И няма да се помръдна до момента в който не пристигна някой да ми каже, че това дело ще се организира един път вечно, с всички движимости лица и въз основата на доказателства, ще се изчете решение на съда и присъда. Кога? Кога ще има решение на съда”, заканва се Анита Глъбова, майка на потърпевшия Ивайло.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР