Две години „лишаване от свобода“, но с 5-годишен изпитателен срок.

...
Две години „лишаване от свобода“, но с 5-годишен изпитателен срок.
Коментари Харесай

Скандална присъда за шведа Веждин, който уби колоездач на пътя към Маказа

Две години „ отнемане от независимост “, само че с 5-годишен изпитателен период. Четири години без шофьорска брошура. Това е присъдата на 32-годишния Веждин С., който блъсна и умъртви на пътя с автомобила си велосипедист, съобщи 24Родопи.

Тя бе изчетена от състав на Окръжния съд в Кърджали.

„ Изказвам съболезнования на фамилията. Съжалявам, апелирам да ми бъде простено. Искам условна присъда! “, разгласи в правосъдната зала Веждин С., минути преди съдът да се отдръпна за решение.

Шведският жител призна всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и делото започва при съкратената процедура. Заради самопризнанията присъдата бе понижена с 1/3.

Прокуратурата изиска 3 години условна присъда, с 5-годишен изпитателен период. Семейството на починалия обаче настоя за дейно наказване.

„ Обвиняемият е напуснал мястото на произшествието, в продължение на дни се е укривал “, уточни юристът на околните Ясен Сариев.

Защитата обаче отвърна, че и жертвата има виновност за инцидента-37-годишният колоездач е бил без светлоотразителна жилетка, експертизата пък е открила 1,47 промила алкохол в организма му.

Припомняме, че произшествието стана през нощта на 14 против 15 юни м.г. Трупът на 37-годишния Месут Али бе открит в крайпътна канавка на сутринта, а причинителят бе открит и арестуван четири дни по-късно.

Смъртоносният удар и гибелта са настъпили към среднощ против 15 юни.

Шведският жител бил зад кормилото на лек автомобил.

Адвокатът на фамилията на починалия разгласи, че присъдата ще бъде обжалвана. На по-горна инстанция ще се упорства за дейно наказване.

„ Ударил го е и е избягал, а Месут е бил жив цяла нощ. Не се е обадил на 112 или с колата да го закара до болничното заведение. Искаме затвор “, уточни майката на жертвата-Елмаз Али.

„ Искаме ефикасна присъда. Ако се беше появил този човек, да изиска амнистия, щяхме да се смилим, да смекчим тона, хора сме “, добави вуйчото Мюмюн Мехмед.

„ Присъдата е обективна, съобразена е със закона, а не с страстта. Чакаме да забележим дали ще влезе в действие или ще апелират наследниците, те имат това право “, разяснява юристът на Веждин С. - Ивана Бръмбарова.

„ Съдът се произнесе. Моите доверители не са съгласни с условната присъда, което значи, че в съответния период ще пуснем тъжба.

Делото ще замине за Апелативен съд Пловдив. Обезщетение ще претендираме в настрана гражданско произвеждане “, пък уточни на собствен ред юристът на фамилията Ясен Сариев.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР