Две фирми ще източват останалото гориво в потъналия през 1921

...
Две фирми ще източват останалото гориво в потъналия през 1921
Коментари Харесай

Две фирми източват горивото от кораба край Созопол

Две компании ще източват останалото гориво в потъналия през 1921 година до Созопол американски параход " Мопанг ". Това заяви регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков, представен от БНР .

По обед се чака да дойдат водолази от двете компании, с цел да се реши по какъв начин да се извади остатъчното гориво.

Областният шеф добави, че се търси и съдействието на транспортен съд, основан във Варна, който изпомпва и събира лекомислен разлив, макар че на този стадий чиновниците от " Морска администрация " считат, че няма незабавна потребност от него

До края на деня би трябвало да бъдат инсталирани 1000 метра заграждения, съобщи шефът на Изпълнителна организация " Морска администрация " Живко Петров.

Според геологът и водолаз Владимир Живков горивото от потъналите кораби е най-малката заплаха . " Опасни са корабите, които всекидневно се движат в Черно море ", добавя още Живков.

Припомняме, че корабът, който е потопен сред Созопол и Черноморец през далечната 1921 година, изпусна огромно количество мазут на 12 август. Своевременно бяха подхванати ограничения за преодоляване на разпространяването на горивото. Институциите твърдят, че няма заплаха за живота и здравето на жителите.

Вчера, 13 август, транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че обстановката е овладяна, само че би трябвало да се вземат ограничения за източването на останалото количество мазут от подводния съд.

Министър Нено Димов добави , че са взети проби за разбор, чиито резултати ще бъдат подготвени до 5-6 дни, само че замърсяването не съставлява никаква заплаха за туристите.

 Търсят по какъв начин да се източи горивото от потъналия край Созопол транспортен съд
Търсят по какъв начин да се източи горивото от потъналия край Созопол транспортен съд

Дрон оглежда мястото на замърсяването и ревизират плажовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР