Две фермерски асоциации продължават с протестните действия, въпреки че в

...
Две фермерски асоциации продължават с протестните действия, въпреки че в
Коментари Харесай

Две фермерски асоциации продължават с протестите въпреки постигнатото споразумение с кабинета

Две фермерски асоциации не престават с протестните дейности, макар че в петък беше реализирано Очаква се в събота те да блокират граничния пункт " Илинден-Ексохи " към Гърция.

Националната асоциация на картофопроизводителите и Сдружението " Обединени аграрни производители " оповестиха, че не са удовлетворени от контрактуваното през вчерашния ден и по тази причина ще продължат с митингите и пътните блокади. Демонстрацията им за през днешния ден е планувана сред 11:00 и 14:00 часа.

Картофопроизводителите обявиха в свое изказване, че няма да вземат участие " в уговорени мачове " и насочат свои претенции:
държавното управление да преразгледа " Зелената договорка " да бъде спрян вносът на аграрни артикули от трети страни, в това число и от Украйнадопълнителни обезщетения за земеделските производители от планинските и полупланинските райони
Отказът им да спрат с митингите идва, откакто в петък на среща в Министерски съвет беше реализирано единодушие за финансовата помощ на страната към земеделците. Най-малките стопанства ще получат най-големи обезщетения, като няма да има потребност да потвърждават загуби.

Отделно, по-големите производители, посредством информация за приходите и разноските, ще би трябвало да потвърдят, че са на загуба, с цел да бъдат подпомогнати; Ще има и таван на помощта, който ще бъде закрепен, откакто се види общата картина в бранша.

Недоволството на фермерите и земеделците стартира във вторник, откакто браншовите организации отхвърлиха първичното предложение на държавното управление за финансова помощ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР