Две експлозии бяха чути в украинската столица Киев рано тази

...
Две експлозии бяха чути в украинската столица Киев рано тази
Коментари Харесай

Две експлозии бяха чути в Киев, Зеленски: Ще остана в столицата

Две детонации бяха чути в украинската столица Киев рано тази заран, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомителната организация Интерфакс-Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Подобни звуци са били чути през вчерашния ден ,

когато, по данни на украински представители, военна база в Бровари, град покрай Киев, е била изумена от съветски крилати ракети, при което са починали шестима души, отбелязва Ройтерс.

Две мощни детонации бяха чути тази заран в центъра на Киев ,

установи публицист на организация Франс прес.

"Ударите против Киев с крилати или балистични ракети още веднъж започнаха. Чух две мощни детонации ", написа в профила си в Телеграм заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Антон Герашченко.

Украинските въоръжени сили смъкнаха противников летателен уред ,

който при рухването си се е врязал в жилищна постройка и я е запалил, заяви Герашченко. За момента не е ясно дали в летателния уред е имало хора, или не. Не е напълно ясно дали в действителност не става дума за ракета, а не за летателен уред, отбелязва Ройтерс.

В профила си във Facebook украинската войска съобщи ,

че ракети са били изстреляни по Киев, като две от тях са били унищожени във въздуха от украинските сили.

Армията разгласява любителски видеозапис, на който се вижда по какъв начин жилищна постройка гори.



Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че трима души са били ранени

при рухването на парчета от ракети в жилищен квартал в югоизточната част на столицата. На фотография, оповестена от Кличко, се вижда по какъв начин двама пожарникари стоят пред горяща постройка.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски заяви ,

че в навечерието на съветската атака против Украйна в Киев са проникнали групи за бойкот, състоящи се от съветски бойци, отбелязва Франс прес.

"Получихме информация, че групи за бойкот на врага са проникнали в Киев ", сподели Зеленски във видеообръщение, оповестено в обществените мрежи от украинското президентство. Украинският водач прикани жителите на Киев да са бдителни и да съблюдават прелюдия в столицата от кмета Кличко комендантски час.

Украйна е оставена сама против Русия, съобщи Зеленски , съобщи Франс прес.

"Кой е подготвен да се бори дружно с нас? Не виждам никого. Кой е подготвен да даде гаранции на Украйна за участие в НАТО? Всички се опасяват ", сподели Зеленски.

Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy vowed to stay in Kyiv as his troops battled Russian invaders advancing toward the capital in the biggest attack on a European state since World War Two
— Reuters (@Reuters)
" Ще остана в столицата ", безапелационен бе Володимир Зеленски .

"Семейството ми също остава в Украйна. Според информация, с която разполагаме, врагът ме е обозначил като цел номер 1. А фамилията ми е цел номер 2 ", съобщи украинският водач.

Украинското министерство на защитата заяви, че граничен пост в Запорожка област е станал обект на ракетен удар, като има жертви и ранени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР