Две експериментални ваксини срещу вируса на хеморагичната треска ебола са

...
Две експериментални ваксини срещу вируса на хеморагичната треска ебола са
Коментари Харесай

Експериментални ваксини показват добри резултати срещу ебола

Две пробни ваксини против вируса на хеморагичната тресчица ебола са се оказали обещаващи за предварителна защита на рисковата болест най-малко в границите на една година. Това сочат резултатите от клинични проучвания, оповестени в " Ню Ингланд джърнъл ъф медисин ".
Изследванията са направени върху 1 500 души в Монровия, Либерия. Участниците в тях са получили ваксина, която е в развой на тестване, или плацебо, написа БГНЕС.
Първата ваксина 5370747 е основана от канадски учени по самодейност на канадското държавно управление и лиценз за нея сега имат фармацевтичните компании Merck, Sharp и Dohme Corporation. Втората ваксина против Ебола, cAd3-EBOZ, е създадена от Центъра за проучвания върху имунизациите на Американския институт за алергии и инфекциозни болести (NIAID) и фармацевтичната компания GlaxoSmithKline. След един месец 84% от пациентите, имунизирани с rVSV-ZEBOV, са развили антитела. Година по-късно 80% от тях към момента са с имунитет против ебола.
При втората пробна ваксина cAd3-EBOZ, 71% са развили антитела след един месец, а 64% в края на едногодишния тестов интервал към момента са предпазени.
Ваксините са посочили леки странични резултати при някои от пациентите като главоболие, мускулни болки и отмалялост.
Епидемията ебола умъртви повече от 11 000 души в Либерия, Гвинея и Сиера Леоне сред края на 2013 и 2016 година. В момента в развой на създаване са към 15 ваксини против мощно заразния вирус. Според специалисти още до началото на 2018 година ще бъдат утвърдени първите ваксини в границите на ускорена процедура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР