Две думи по повод 2-ри септември: Точно преди седмица се

...
Две думи по повод 2-ри септември: Точно преди седмица се
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев разкри защо на втори септември ще протестира пред парламента

Две думи във връзка 2-ри септември: Точно преди седмица се събрахме няколко души подкрепящи митингите и няколко души срещу. Защо? Заради благосклонността ни един към различен, поради отношението ни към комунизма, тоталитаризма, близкото минало, към демократичните процеси… и поради това, което ни разделя, в обществената мрежа фейсбук.
Бяхме се разбрали авансово да НЕ опитваме да се убеждаваме един различен кой какъв брой е прав (или греши), както и да НЕ опитваме да стигаме до общи позиции. Идеята беше да се гледаме в очите и да си приказваме,а не да пишем тежки есета по тематиката и лекомислени ФБ-статуси, които да бъдат употребявани от кого ли не. (Нещата са разнообразни, когато гледаш индивида в очите.)
 Карабашлиев: Божков напусна страната благодарение на тези, които сякаш му търсят отговорност Карабашлиев: Божков напусна страната благодарение на тези, които сякаш му търсят отговорност
Днес пускат сектор от метрото, който ще употребявам всеки ден на път до редакцията, вместо да пристигам с колата. И съм в действителност щастлив от т...
Събрахме се 10-ина души не пред камери и микрофони, а в стеснен кръг и на маса. Плануваната едночасова среща-разговор, в която всеки сподели каквото мисли продължи до към среднощ, с ядене и бири, истории и доста смях.
Досега още не съм срещал някой, който да убеди някого в нещо, в случай че последния не желае да бъде уверен. Така беше и с тази наша анонимна завера — останахме си на позициите, с почитание един към различен. Но пък и за двата лагера имаше две аксиоматични истини за България, към които бяхме изцяло на едно мнение:
- Антикомунизъм. Антитоталитаризъм. Демокрация.
- Евроатлантическа устременост. България Е Европа и НАТО, не Евразия.
(Справка за поддръжниците на Борисов — с помощта на него и двете горни сега са застрашени.)
 Протестите: Ден 53 - На същия площад против същите хора (СНИМКИ) Протестите: Ден 53 - На същия площад против същите хора (СНИМКИ)
За 53-ти следващ ден жители се събраха на антиправителствен митинг в центъра на София, съобщи кореспондент на БГНЕС. Исканията на проте...
Та, пиша това в този момент, тъй като стартира сериозна седмица.
Това, което ще се случи на 2-ри септември с връщането на депутатите на работа е нова фаза в съпротивата на властта против 2-те най-легитимни претенции на митинга:
Оставка на Борисов;
Оставка на Гешев (тази е даже по-важната оставка, тъпо, в случай че някои не съумяват да го схванат.)
Свикването на Велико национално заседание и план за нова Конституция, изсмукана от пръстите на властта и извадена от ръкава на Борисов беше непредвиден номер.
 Галин Стоев: В момента се ражда гражданско общество в България Галин Стоев: В момента се ражда гражданско общество в България
Нямам противоположна връзка с министър-председателя Бойко Борисов във връзка на откритото писмо, което беше адресирано до него. Неговият получател...
Обаче заплахата и двете да се случат е изцяло действителна.
Затова и на 2-ри сутринта в 8:00 ще бъда пред Народното събрание, с цел да изразя несъгласието си — своето, както и на тези другари, с които се видяхме и които не са съгласни с митингите.
Защото това, което ни разделя е незначително, по отношение на всичко общо, за което милеем.
Хубава седмица!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР