Две дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех изглежда дават 70 процента

...
Две дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех изглежда дават 70 процента
Коментари Харесай

Две дози от ваксината на Пфайзер/Бионтех дават 70% защита срещу тежко боледуване |

Две дози от имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " наподобява дават 70 % отбрана от хоспитализация в РЮА от няколко седмици, както сподели огромно проучване в действителни условия за евентуалното влияние на разновидността Омикрон, заяви Ройтерс.

В РЮА има внезапно увеличение на инфектираните с новия ковид поради новия вид.

Резултатите бяха публикувани от най-големия здравен осигурител в РЮА - " Дискавъри хелт ". Те се базират на повече от 211 000 позитивни теста за COVID-19, направени от 15 ноември до 7 декември. Около 78 000 от тях се приписват на Омикрон, само че не са лабораторно доказани. Това значи, че резултатите не са безапелационни, предизвестяват медиците.

Вариантът Омикрон беше избран като притеснителен от Световната здравна организация. Учени в РЮА към този момент са удостоверили към 550 секвенции на Омикрон. Вариантът участва в 78 % от секвенциите от ноември, повече от преди преобладаващия Делта.

РЮА предизвести за възникването на Омикрон предишния месец.

На базата от данните от клиничните проучвания на " Дискавъри ", в съдействие с Южноафриканския съвет за медицински проучвания, експертите са пресметнали, че имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " обезпечава 70 % отбрана от хоспитализация и 33 % - от заразяване през новата вълна за всички възрастови групи. Спадът е по отношение на 80 % отбрана от заразяване и 90 % резултатност против хоспитализация при разновидността Делта в РЮА.

Резултатите са предварителни. Важно е обаче, че имунизацията към момента обезпечава добра отбрана против тежко протичане на COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР