Две документални пиеси ще бъдат поставени в НДК през седмицата

...
Две документални пиеси ще бъдат поставени в НДК през седмицата
Коментари Харесай

Седмица на документалните пиеси в НДК

Две документални пиеси ще бъдат сложени в НДК през седмицата 18 - 24 февруари. 

„ За кравите ” на Вадим Леванов изследва ролята на малкия екран в обществото. 

„ Апарт “ е театър по текстове и изявленията на едни от най-значимите български режисьори и артисти.

Вижте и цялостната стратегия на останалите събития:

18 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
„ За кравите ” – документална пиеса на Вадим Леванов, която изследва ролята на малкия екран в обществото ще можете да гледате на 18 февруари (понеделник) от 19:00 часа в Театър Азарян. Сюжетът наблюдава емисия вести в огромен ефирен канал със абсурден сюжет за дълъг правосъден спор за гладуващи елитни крави сред селска плантация и снабдител на фураж. Чиновници от разнообразни равнища се пробват да сплашат продуцентите на малкия екран и да спрат сюжета, само че все пак той излиза в ефир. Отвратителната история приключва щастливо за останалите живи крави, само че има скръбен послепис за хората, работещи на фермата.

Книгата на Димитър Шумналиев „ Любов и алено вино “ ще бъде показана на 18 февруари (понеделник) от 18:00 часа в Литературен клуб „ Перото “.

19 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
Италиански културен институт и Национален център за книгата, провеждат литературно четене с тематика: Елена Феранте – „ Новото фамилно име “. Очакваме ви във вторник (19 февруари) от 18:00 часа в Литературен клуб „ Перото “.

„ Прочети ми персонална лирика “, е събитието, което събира на една място пишещи хора, които желаят да показват творчеството си. Мястото е Литературен клуб „ Перото “ на 19 февруари (вторник) от 20:00 часа.

Пърформансът НЕОН ще можете да гледате на 19 февруари от 19:30 часа на сцената на ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс. Спектакълът се интересува от тялото, което провокира, предизвика, флиртува и чества себе си като форма на митинг. Той е резултат от груповото авторство и ще бъде показан от Александар Георгиев – Аце (Македония/Швеция/България), Жана Пенчева (България) и Дарио Баррето Дамас (Испания), водени от интереса към кабаретния род бурлескa и неговия капацитет за влияние.

20 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
„ Островът на съкровищата ” – вълнуващо премеждие за пирати, скрити съкровища и тайнствени острови, ефектни декори и доста младежка сила и въодушевление. Това ще видите на 20 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян.

На 20 и 21 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс ще можете да гледате премиерата на Moonlight. Спектакълът е село на STEAM ROOM и показва поредност от авторски хореографски каузи, които работят в полето на поетичността и следят поетичното тяло и неговите обществени измерения през вероятността на хореографията. Те оферират своята работа в подтекста на Поетични тела.

21 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Най-новият театър от програмата на Театър Азарян – „ Апарт “ ще можете да гледате на 21 февруари от 19:00 часа на сцена backstage в театъра. „ Апарт “ е документален театър по текстове и изявленията на едни от най-значимите български режисьори и артисти: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Христо Домусчиев и други

Национална конференция „ Образование 4.0 “, проведена от „ 24 часа “ ви чака на 21 февруари (четвъртък) от 09:00 часа в зала 6.

Книгата „ Поводи за връщане “ ще бъде показана в четвъртък (21 февруари) от 18:30 часа в Литературен клуб „ Перото “.

22 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/
По самодейност на фондация Академия–Кардиология и Арбилис ООД, взаимно с Фондация Логартис, от 22 до 24 февруари в зала 6 на НДК за втора поредна година се провежда научна конференция, на която ще се разискват профилактичните, диагностичните и лечебните подходи при хората над 75-годишна възраст.

Детска лидерска академия ще се организира на 22 февруари (петък) от 19:00 часа в Клуб 1.

В петък (22 февруари) в Литературен клуб „ Перото “ от 19:00 часа ще се организира затворено събитие.

23 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Мирослав Илич ще означи 45 години на сцената с концерт в зала 1 от 19:00 часа. Заедно с него ще бъде и оркестърът на Миша Миятович. Приходите от билетите за концерта ще отидат в помощ на клиниката по детска кардиология.

Представители на повече от 60 просветителни институции идват в София за среща с възпитаници, студенти и кандидат-студенти в границите на ревю „ Световно обучение “. Форумът ще се състои на 23 и 24 февруари (събота и неделя) в зала 3 на Националния замък на културата от 10:00 до 17:00 часа.

Семинар отдаден на IT специалностите на бъдещето ви чака на 23 февруари от 10:00 до 13:00 часа в Литературен клуб „ Перото “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР