Две джебчийски рецидивистки от Труд ще лежат в сливенския затвор.

...
Две джебчийски рецидивистки от Труд ще лежат в сливенския затвор.
Коментари Харесай

Пловдивски джебчийки ще лежат в затвора, върнаха откраднатите пари на жертвата си

Две джебчийски рецидивистки от Труд ще лежат в сливенския затвор. Това стана ясно през днешния ден на съвещание в Окръжен съд – Пловдив, където и двете подписаха съглашение с прокуратурата и признаха виновността си. Съвместно дамите възвърнаха парите на пловдивчанката, която е станала жертва на обира от тяхна страна.
Прочетете още
30-годишните Гергина Тодорова и Малинка Найденова, които са комшийки в село Труд, са с повдигнати обвинявания за това, че на 04 юни тази година във един от огромните магазини за облекла и домашни използва в Пловдив, са откраднали от клиентка 540 лв., дамско портмоне на стойност 30 лв., като всички движимости са на обща стойност 570 лв.. По делото е изяснено, че джебчийките са се прикривали с облекла, които сякаш пазарували. В следствие плащали с кредитна и дебитна карта, благосъстоятелност на потърпевшата жена, разнообразни типове артикули за малко над 100 лв..

След като са били арестувани, на Малинка Найденова, която все още е в изпитателен период, е арестувана от два месеца поради друга присъда, а на Гергина Тодорова мярката за неотклонение е – „ подписка ”. Двете са остарели познайници на полицията, като Гергина има пет присъди за обири, а Малинка  - шест.

През днешното съвещание двете дами изцяло признаха своята виновност, а съдът одобри съглашението сред обвиняването и обвинените. Гергина ще би трябвало да търпи наказване от 2 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Самата тя последно е излязла от пандиза тъкмо в края на 2021 година.

За Малинка присъдата за това закононарушение ще бъде по-лека. Тя ще лежи в сливенския затвор при непоколебим режим 1 година и 10 месеца. Двете дами няма да имат наложена санкция.

Това решение на съда не може да се апелира, а присъдите им ще влязат в действие.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР