Две деца, заклещени между бетона в останките от дома им

...
Две деца, заклещени между бетона в останките от дома им
Коментари Харесай

„Ще бъда ваша слугиня, ще направя всичко за вас “: Затрупано момиченце към спасителите си


Две деца, заклещени сред бетона в останките от вкъщи им в Северна Сирия, бяха избавени повече от 36 часа, откакто земетресението в понеделник хвана фамилията им, до момента в който спят.

„ Измъкнете ме отсам, ще направя всичко за вас “, прошепва по-голямото дете на спасителите, които са пред руините на дома за деца в Бесная-Бсейне, малко село в Харам, Сирия.

„ Ще бъда ваша слугиня “, прибавя тя, до момента в който избавител дава отговор: „ Не, не “.

Името на момичето е Мариам и тя нежно гали косата по главата по-малкия си брат, до момента в който лежат притиснати в нещо, което може да е останките от леглото им. Тя е в положение да движи ръката си задоволително, с цел да покрие лицето на брат си, осигурявайки известна отбрана от праха измежду отломките.

Името на по-малкото дете е Илааф, съгласно татко им - ислямско име, което значи отбрана.

Мустафа Зухир Ал-Сайед споделя, че брачната половинка му и трите му деца са спели в ранните часове на понеделник, когато земята се е раздрусала от земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер, което е най-голямото, блъснало района за повече от век.

„ Усетихме, че земята се тресе... и руините започнаха да падат над главите ни и останахме два дни под руините “, сподели той. „ Минахме през това възприятие, възприятие, което се надявам, че никой не би трябвало да изпитва. “

Прикован под руините, Ал-Сайед сподели, че фамилията му рецитира Корана и се моли на глас някой да ги откри.

„ Хората ни чуха и бяхме избавени – аз, жена ми и децата. Слава Богу, всички сме живи и благодарим на тези, които ни спасиха”, сподели той.

Видео демонстрира по какъв начин локалните приветстват, до момента в който спасителите вадят Мариам и Илааф от руините, увити в одеяла. Децата са откарани в болница, където им се оказва здравна помощ.

С всеки час вярата за намиране на други фамилии избледнява при минусовите температури, които вършат оцеляването по-трудно даже за тези, които са съумели да избягат от разрушените здания.

Организация на обединените нации и филантропичните сътрудници споделят, че сега се концентрират върху непосредствените потребности, в това число храна, заслон, нехранителни артикули и медикаменти.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР