Две деца в предучилищна възраст за малко не бяха ударени

...
Две деца в предучилищна възраст за малко не бяха ударени
Коментари Харесай

Заради опасен участък: Две деца за малко не бяха блъснати от кола в София

Две деца в предучилищна възраст за малко не бяха ударени от лек автомобил, пред който изскачат. Действието се развива на 15-и април в столичния жк " Дружба " 1.

В края на предишното лято там е построен нов паркинг. Жителите на блоковете 155, 156 и 157 са щастливи, че най-сетне калното леке е приведено в примерен тип и че не им се постанова да газят в тиня, откакто паркират. Половин година по-късно обаче се оказва, че новият асфалт крие сериозна заплаха за междублоковото пространство, в което трафикът стартира да става все по-интензивен.

Нещо повече – голям брой водачи карат с несъобразена скорост, която в жилищната зона би следвало да е пешеходна или най-много 20 км/ч. Както добре се вижда във видеото, на рисковата права няма тротоари – т.е. чака се пешеходци и коли да се движат на едно място.

Още в края на 2022 жителите на квартала, които всеки ден разхождат децата си в региона, виждат заплахата и подават сигнал към Столична дирекция на вътрешните работи за незабавна нужда от изкуствени неравности – тъй като слагането на пътни знаци едва ли би дало нужните резултати. Досега действителни дейности от страна на институциите няма – а в навечерието на Великден две деца се разминават на косъм от удар поради водач, който по думите на живущите в региона постоянно управлявал автомобила си с очевидно несъобразена скорост.

Видеото провокира вълна от мнения в обществените медии – и в общи линии родителите всеобщо винят лидера, а останалите подлагат на критика неналичието на наставнически надзор. И въпреки че с цел да се стигне до сходна обстановка постоянно забъркани са две страни, би следвало страната да се намеси със съответните ограничения – тъй като, както написа на пътните знаци до учебните заведения „ Децата нямат спирачки! “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР