Две деца, които са получили Zolgensma - генна терапия, произведена

...
Две деца, които са получили Zolgensma - генна терапия, произведена
Коментари Харесай

Починали са две деца лекувани с генна терапия в Русия и Казахстан

Две деца, които са получили Zolgensma - генна терапия, създадена от швейцарския производител на медикаменти Novartis за лекуване на спинална мускулна недоразвитост, са умряли от чернодробна непълнота, заяви компанията.

Здравните органи в Русия и Казахстан , където са настъпили смъртните случаи, са известени, както и тези във всички страни, в които се употребява лекуването, се споделя в изказване на Новартис, изпратено по е-поща.

Децата са умряли пет до шест седмици след вливането на Zolgensma и един до 10 дни след приемането на стероид, целящ понижаване на страничните резултати, обявиха от компанията.

" Макар че острата чернодробна непълнота е известно нежелано събитие , това са първите случаи на остра чернодробна непълнота с съдбовен излаз ", съобщи Новартис и добави, че ще актуализира етикетирането на лекарството, с цел да посочи, че е обявено за чернодробна непълнота с съдбовен излаз.

Спиналната мускулна недоразвитост визира към 1 на 10 000 раждания и в 90 % от случаите води до гибел или нужда от непрекъсната вентилация до двегодишна възраст.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР