Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион

...
Две деца бяха ударени от мълния тази вечер на стадион
Коментари Харесай

Трагедията в Русе: Почина едно от 11-годишните деца, ударени от мълния

Две деца бяха ударени от гръмотевица довечера на стадион „ Дунав “ в Русе. Момчетата са на 11 години и са имали подготовка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. Състоянието им е било тежко.

Откарани са в две лечебни заведения. Едното от децата е умряло, написа Блиц.бг.

Лекарите се борят за живота на другото потърпевшо дете , признато в реанимацията на университетска болница Медика.

Веднага след случая сигнал към тел. 112 е бил подаден от треньорите, както и от комшия от жилищен блок, който е видял от горната страна какво е станало.

На място за минути са пристигнали три коли за спешна помощ и екип на полицията. Първа помощ са оказали треньорите и хора наоколо . Децата неотложно са били откарани към двете лечебни заведения в Русе – „ Канев “ и „ Медика “, където неотложно са били поети от реанимационни екипи.

„ В 19.45 часа на 30.08.2023 година в УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ по неотложност с екип на ЦСМП е докарано момче на 11 година По предварителни данни става въпрос за удар от гръмотевица.

Пристигнало е в клинична гибел, без сърдечна активност . Дежурният реанимационен екип е провел съответна реанимация и е възстановил главните витални индикатори на момчето .

Към момента детето е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко положение . Провеждат се съвещания, с цел да се открият спомагателни повреди, в случай че има такива, по вътрешните органи “, обявиха от „ Медика “ за положението на потърпевшото дете.

Останалите деца, които са били на тренировката, са мощно уплашени . На място бяха извикани родителите им, с цел да ги приберат вкъщи.

От клуба на този стадий отхвърлиха да разясняват, защото всички са в потрес от случая.

От общината оповестиха, че стадионът е даден на концесия. Изискали са неотложно информация от концесионера, който е обяснил, че има гръмоотводи по постройките от спортния комплекс.

Осветлението също е със отбрана от гръмотевица. Минала е и техническа инспекция, която не е посочила неизправности.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР