Две дълги години Украйна е във война. Агресорът Русия носи

...
Две дълги години Украйна е във война. Агресорът Русия носи
Коментари Харесай

Тагарев: Агресорът Русия носи пълната отговорност за тази война, съзнателно нарушава международното право и хартата на ООН

„ Две дълги години Украйна е във война. Агресорът Русия носи цялостната отговорност за тази война, умишлено нарушава интернационалното право и хартата на Организация на обединените нации, и е виновен за хиляди почтени жертви, и породени премеждия. Ние и като страна, и като общество жигосваме войната, която Русия води против Украйна и против интернационалния ред и европейската сигурност. Заедно със съдружниците ние оставаме изрично решени да оказваме помощ на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да победи. “ Това сподели министърът на защитата на премиерата на документалния филм „ Писмо 1 – Пулсът на Украйна “ през днешния ден, 23 февруари, в Централния боен клуб в София. С представянето на първия филм от поредицата „ Писма от войната “, продукция на Информационния център на Министерството на защитата, през днешния ден беше маркирана втората годишнина от бруталната съветска инвазия в Украйна. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12777
„ Ние жигосваме и противодействаме на всички, които подкрепят войната на Русия и популяризират, и ускоряват дезинформацията за нея. Фалшивите апели за мир посредством пораженчество не вършат чест никому. Разбираме, че в случай че Русия спре да води война, няма да има война. Ако Украйна спре да води война, няма да има Украйна. Силна и самостоятелна Украйна е витално значима за стабилността на евроатлантическата общественост и за националната сигурност на България, и в целия район “, безапелационен беше министърът на защитата.

Пред препълнената зала в Централния боен клуб министър Тагарев благодари на Тетяна Станева - сценарист и режисьор на кино лентата, която от първия ден на войната приема като своя задача и отговорност да споделя, демонстрира и да популяризира истината за войната в контраст на съветската имитация на истината, да споделя за борбата в Украйна сред живота и гибелта, за битката за оцеляване и съхраняването на полезностите, за вярата, че положителното ще победи. „ Ние ти благодарим за всичко, което правиш за своята Родина и е чест за нас, че представител на бесарабските българи е изразител на толкоз високи хуманни критерии и родолюбие “, съобщи министърът на защитата. Той изрази вяра, че посланието и езикът на киното ще влияят по-мощно и по-емоционално на разсъдъка и логиката на хората с разказаните истории на елементарни хора, които войната трансформира в герои.

„ Да благодарим на Таня за нейната храброст, както и на оператора на кино лентата Борислав Василев и на Информационния център на Министерството на защитата за самодейността “, сподели министър Тагарев и пожела добър път на кино лентата. Благодарност към министъра на защитата, Министерството на защитата и към всички присъстващи, пристигнали да поддържат Украйна, изрече Анна Тертична - консултант на изключителния и пълномощен дипломат на Украйна в Република България.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР