Две бронзови статуи в реален размер на бразилската футболна легенда

...
Две бронзови статуи в реален размер на бразилската футболна легенда
Коментари Харесай

Две бронзови статуи на Пеле в реален размер бяха поставени на входа на гробницата му

Две бронзови скулптури в действителен размер на бразилската футболна легенда Пеле бяха сложени на входа на гробницата му след погребението в Сантос.

 

Пеле персонално е закупил имот в гробището преди близо 20 години, като е избрал място на деветия етаж, защото татко му Дондиньо е играл с номер 9, оповестява локалното издание О Глобо. 

 

30-етажната постройка на вертикалното гробище, което е включено в Книгата на върховете на Гинес като най-голямото в света, е издигната от негов другар.

 

Стотици хиляди почитатели се включиха в процесията, при която ковчегът на великия състезател мина по улиците на родния му град, превозван с пожарна кола. Погребалната процесия потегли от градския стадион " Вила Белмиро " на футболен клуб " Сантос ", тимът, за който Пеле играе от 1956 до 1974 година, отбелязвайки повече от 1000 гола.

 

Над 230 000 опечалени, в това число новият президент на страната, минаха около отворения ковчег, с цел да отдадат респект.

 

Пеле умря предходната седмица на 82-годишна възраст, откакто в продължение на една година се бори с рак на дебелото черво.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР