Две бели тигърчета бяха отведени в новия си дом в

...
Две бели тигърчета бяха отведени в новия си дом в
Коментари Харесай

Две редки бели тигърчета намериха нов дом в Никарагуа

Две бели тигърчета бяха отведени в новия си дом в Националната зоологическа градина на Никарагуа , където игривата двойка ще се причисли към менажерия от редки типове огромни котки.

Братът и сестрата на име Осман и Халиме са на 5-месечна възраст и са единствените животни от този тип в Централна Америка , съобщи шефът на зоопарка Едуардо Саркоса. Те са дарени от мексиканска зоологическа градина, дом на техните родители, и са трето потомство тигри, родени в тази страна, осведоми Агенция Франс Прес. Белите лъвове и тигри са извънредно редки, наброяват единствено няколкостотин по света и дължат появяването си на рецесивен ген. Те не са албиноси или обособен тигров подвид.

Two rare white tiger cubs find new home in Nicaragua
— Hindustan Times (@htTweets)

Световният фонд за дивата природа (WWF) пресмята, че броят на дивите тигри е понижен от 100 000 през 1900 година до към 3900 през днешния ден. Числото се е повишило през последните години, само че типът към момента е уязвим от изгубване , твърди организацията.

" В естествената си среда те са съвсем изчезнали множеството живеят в зоологическите градини (отколкото в дивата природа) ", споделя Едуардо Саркоса.

Two Rare White Tiger Cubs Find New Home In Nicaragua
— SAKAI HK (@hk_sakai)

Осиновяването на Осман и Халиме е спонсорирано от локален бизнесмен , който ще поеме разноските за храната и ветеринарните грижи за двамата нови жители на зоологическата градина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР