Две бебета червена панда са родени във френски зоопарк, предаде

...
Две бебета червена панда са родени във френски зоопарк, предаде
Коментари Харесай

Две червени панди се родиха във френски зоопарк

Две бебета алена панда са родени във френски зоопарк, съобщи Агенция Франс Прес. Червените панди са заплашен тип.

Пандите са родени през юли в зоологическата градина на град Лил, Северна Франция. Днес те са в положително здраве, разгласи кметът на града. 

Новородените са мъжко и женско и ще останат още няколко седмици под наблюдаване и край майка си Мамбу. Посетителите на зоопарка към момента не могат да видят новите животни, само че съгласно всички индикатори те са добре. Това е огромен триумф за европейската стратегия за застрашени типове. 

Подобно двойно раждане се случва за първи път в зоопарка на Лил. Кметството е поканило потребителите в интернет да гласоподават за имена на бебетата панди. 

Бащата Рюарид се е включил към пандите на Лил при започване на 2021 година Целта е била да се образува двойка. Програмата на зоопарка за развъждане на червени панди започва от 2005 година Рюарид е на три години, а Мамбу – на шест. 

Бебетата панди ще останат една година с родителите си. Когато станат възрастни, ще бъдат изпратени в други европейски зоопаркове. 

Червената панда е тип, заплашен от измененията в естествената му среда в Хималаите. Жертва е и на бракониери. Днес в света са останали по-малко от 10 000 представители на този тип. Смята се, че след 30 години популацията ще намалее с още 10 %, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР