Две бебета бяха разменени в столичната болница Шейново. Шокиращият случай

...
Две бебета бяха разменени в столичната болница Шейново. Шокиращият случай
Коментари Харесай

Адвокат за разменените бебета: Как ще се върнат при биологичните си майки?

Две бебета бяха разменени в столичната болница " Шейново ". Шокиращият случай беше доказан и от ДНК-тестове. Адвокатът по здравно право Мария Петрова изясни, че ще отнеме време, до момента в който се стигне до позитивно разрешаване на случая.

„ Не е толкоз елементарно даже и да има ДНК проби, които да открият, че децата сега не се отглеждат от биологичните си родители, нагледно казано да ги заменяем. Това не е просто една процедура, по която откриваме някаква фактическа неточност в актовете за раждане, поправяме я и разменяме децата, прегръщаме се и прекарваме спокойни коледните празници. Има съответните правосъдни процедури, ще се стигне до позитивен излаз. Всяка от майките ще може да отглежда биологичното си дете “, изясни юристът.

Според нея има доста способи да се направи инспекция къде е грешката. Петрова изясни, че гривните не са единственото, което удостоверява детето на чия майка е.

„ Възможно е да е по този начин наречената каскада от пропуски, които водят до този съдбовен случай. Принципно по закона за лечебните заведения всяка болница би трябвало да има устав и вътре да са написани сходни правила. Аз съм уверена, че в болница „ Шейново “ има написани такива правила. Друг е въпросът дали е пристигнала идната стъпка, а точно дали е гарантиран процеса с задоволително личен състав и то подготвен личен състав, който да може да се оправи със спазването на тези правила ", съобщи тя.

Според нея в родилните отделения и лечебни заведения моделът на организация е остарял и майките не прекарват задоволително време с бебета.

„ Най-малкото от време на време чисто архитектурно даже в огромните лечебни заведения това е по този начин. Няма опция майката да бъде с детето си, има разнообразни системи на организация, само че защото липсва обединен стандарт, липсват написани процедури. Всяка болница основава вътрешно такива. Когато всеки прави своя ред, доста елементарно може да бъде нарушен от повече от един човек “, сподели юрист Петрова.

Източник Би Ти Ви
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР