Две български технологични компании ще участват в акселераторската програма за

...
Две български технологични компании ще участват в акселераторската програма за
Коментари Харесай

Две български ИТ компании ще развиват бизнеса на Bosch

Две български софтуерни компании ще вземат участие в акселераторската стратегия за прохождащи стартъпи на Bosch - Bosch Startup Harbour, оповестиха от гепманската група у нас. В България тя се осъществя взаимно с Bosch.IO - световното поделение на Група Бош за планове от най-ново потомство в региона на Интернет на нещата (IoT), изкуствения разсъдък (AIoT) и дигитализацията.

Bosch Startup Harbour дава опция на софтуерни стартъпи да работят дружно с специалистите на Група Бош и да получат достъп до нововъведения, технологии и бизнес ноу-хау, както и да допринесат за развиването на действителен бизнес план.

Програмата е основана в Германия и към този момент четири години се развива сполучливо на немския пазар, само че тази година тя отвори порти и за софтуерни стартъпи от други страни.

Избраните стартъпи от България са Efemarai и QuarkXR

Efemarai е учредена през 2021 година от Свет Пенков и Даниел Ангелов, които се познават още от гимназията, а по-късно приключват дружно и университета в Единбург. Те основават платформа за тестване и усъвършенстване на Machine Learning (машинно обучение) модели.

Мисията им е основаването на надеждно ML решение, което да взема решение и предотвратява проблеми в разнообразни промишлености по-бързо и по-ефективно.
 Групата Bosch в България регистрира продажби за над 360 милиона лв.
Групата Bosch в България регистрира продажби за над 360 милиона лв.

Над 12 милиона автомобила в света употребяват система, създадена от български екип

QuarkXR е софтуерна компания, която работи в областта на Аugmented Reality (добавена реалност), Virtual Reality (виртуална реалност) и Extended Reality (разширена реалност).

Основана е през 2016 година и създава извънредно бърз програмен продукт за визуализация на огромни и сложни 3D модели в облака.

Софтуерът им разрешава преноса на моделите в близо до действително време към потребителите благодарение на AR/VR очила и в това време реализира висококачествено потребителско чувство.

Стартъпът е формален сътрудник на Deutsche Telekom в областта на 5G. QuarkXR работи още и с HTC, Nvidia и Dell.

" Много сме горди, че два български стартъпа ще вземат участие в Bosch Startup Harbour. Това е страхотна опция за тях да валидират бизнес моделите си, а за нас като компания също да подобрим и усъвършенстваме своите решения ", разяснява Синиша Джукич - общоприет управител на Bosch.IO България.

Избраните стартъпи ще бъдат част от програмата в идващите четири месеца, като следва да бъдат избрани съответните планове, по които ще работят дружно с специалистите на Bosch. Част от тях ще бъдат в областта на изкуствения разсъдък.

Германският тръст влага €10 милиарда в цифровизация

Компанията решително продължава цифровата си промяна, като неотдавна стана ясно, че до 2025 година доставчикът на технологии и услуги ще влага €10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността. Две трети от сумата ще бъдат вложени в създаването и разширението на обещаващи нови технологии, с акцент върху устойчивостта, подвижността и Индустрия 4.0.

За технологиите на по-далечното бъдеще Хартунг разгласи, че Bosch си партнира с основаната в Съединени американски щати софтуерна компания IBM в региона на квантовите компютри.

Целта на Bosch е да употребява квантова компютърна симулация на материали, с цел да откри заместители на благородните метали и редкоземните детайли за въглеродно-неутралните задвижвания - електромотори и горивни кафези - през идващите 10 години.
 Bosch гледа към бъдещето, влага 10 милиарда евро в цифровизация
Bosch гледа към бъдещето, влага 10 милиарда евро в цифровизация

Германският тръст ще си сътрудничи с американския IBM
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР