Две българки влязоха във финалите на световното първенство по модерен

...
Две българки влязоха във финалите на световното първенство по модерен
Коментари Харесай

Две българки на финал на Световното по модерен петобой в София

Две българки влязоха във финалите на международното състезание по съвременен петобой в София. Още първият ден на шампионата се оказа сполучлив за България, тъй като Светла Згурова и Виктория Стойнова преодоляха квалификацията в конкуренцията на 69 девойки до 17-годишна възраст.

Европейската шампионка Згурова влезе с четвърти резултат, а Стойнова с 33-ти. За медалите в София ще се борят 36 състезателки.

Димана Стефанова и Евгения Стоянова отпаднаха в квалификационната фаза. Самият край ще бъде в събота, 20 юли от 10:00 сутринта с дисциплината плуване. Около 16:00 се чака да стартира последната конкуренция от програмата на тази възраст, а точно комбинираната дисциплинираност - тичане и пукотевица.

Шансовете на Светла Згурова за отличие от шампионата са повече от съществени и всички се надяват тя да успее и да донесе орден за България от международното състезание.
 Днес са квалификациите при момчетата до 17-годишна възраст, като преди бягането и стрелбата Радослав Стойчев, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов имат възможностите за влизане измежду първите 36 състезатели.

Успоредно с шампионата до 17 години се организира и международното до 19-годишна възраст. Борислав Костадинов и Камен Делев приключиха на 22-ро място в щафетата, а през днешния ден Евгения Стоянова и Михаела Зонова са избрани от старши треньора Владимир Кузманов да ни показват в щафетата при дамите.

В двете шампионати вземат участие общо 326 състезатели от 40 страни.

Шампионатът се организира на закрития басейн " Диана " и на територията на Национална спортна академия (многофунционална зала и терена против арката). Входът за фенове е безвъзмезден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР