Две българчета са станали жертва на пожар в лагер в

...
Две българчета са станали жертва на пожар в лагер в
Коментари Харесай

Две българчета загинаха в пожар в лагер в Италия

Две българчета са станали жертва на пожар в лагер в Италия. Децата са момиченце и момченце на 2 и на 4 година, заяви като цитира локални медии. Според изданията пожарът е избухнал в ромски лагер в Сторнара, до град Фоджа.

Останките на двете деца с българско поданство били открити от пожарникарите в изгорели бараки в зоната, в която живеят близо 1000 роми, множеството от които са с българско поданство.Според италианските медии пожарникарите отишли на мястото на пожара сутринта на 17 декември.

Властите оповестяват, че става въпрос за братче и сестриче, които са спели сега на експлоадирането на пожара. Медиите цитират ромка с румънско поданство на име Розария, съгласно която бащата на децата отишъл на работа на полето. Майката пък била в тоалетната, която е на открито, и чак като се върнала, видяла огъня.

Според управляващите най-вероятно пожарът е породен от саморъчно направена печка за отопление, която била съединена от празни тенекии от олио, в които били поставени дърва за горене. Българското семейство обитавало жилищен модул, състоящ се от 4 пространства.

Според кмета на Сторнара Роко Каламита неговата администрация неведнъж алармирала до всички вероятни управляващи за трагичното положение на ромите във въпросните бараки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР