Двайсетина души от Системата ни убива и “Изправи се. БГ

...
Двайсетина души от Системата ни убива и “Изправи се. БГ
Коментари Харесай

Искат оставката на Деница Сачева

Двайсетина души от " Системата ни убива " и “Изправи се. БГ " желаеха оставката на министър Деница Сачева. Те се събраха под прозорците на общественото министерство на митинг под надпис „ Да изобличим лъжите на министър Сачева “.
Протестиращите носеха черни флагове и плакати, на които министър Деница Сачева беше с продължен нос, а под фотографията й пишеше " Лъжец ".
Те оповестиха, че министърът не споделя истината за Закона за обществената помощ и Закона за обществените услуги.
Пускаха се записи от изявления на министър Сачева пред медиите, с които тя изяснява, че Законът за обществените услуги не се отнася до лишаване на деца от техните родители. След това протестиращите призоваваха да се скандира, че това е неистина, защото в  отсрочения с пет месеца закон написа, че той се отнася до всички деца в България.
Организаторите на митинга обявиха, че имат своите забележки към двата законопроекта и са ги дали на общественото министерство, както и че не престават да се надяват мнението им да бъде чуто.
Социалният министър Деница Сачева коментира пред публицисти, че не схваща мотива за проведения митинг.
" Говорят за неистини, които са изречени, само че нищо съответно нямаше от това. Ако вие знаете нещо ще се веселя да ми кажете. Говори се още веднъж за тактиката за детето, за която към този момент неведнъж сме споделили, че няма. Спомена се и СЕТА, то по никакъв метод не визира обществените услуги, приказва се за Закона за персоналната помощ, тъй че не знам защо са митингите “.
По-рано в отговор на обвиняванията, че обществената система в България лишава деца от родителите им, Деница Сачева съобщи пред БНР, че те са безпочвени:
" Българската обществена политика не работи по разделянето на децата от фамилията, в противен случай, към 1350 са децата, които са били в риск от занемаряване, т.е. фамилиите им са желали да ги изоставят, а не страната да ги вземе. И там страната е работила за това децата да останат в фамилиите си, а към 350 са тези деца, които са били изведени с краткотрайни ограничения за настаняване отвън фамилията и които са реинтегрирани назад в фамилиите си, откакто фамилиите са получили нужната помощ в обществени услуги или обществено подкрепяне ", сподели общественият министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР