Двайсет жени и деца от Украйна са приютили в дома

...
Двайсет жени и деца от Украйна са приютили в дома
Коментари Харесай

Майка и син приютиха над 20 украинци в дома си

Двайсет дами и деца от Украйна са приютили в дома си в Несебър Зорница Петкова и синът й Иван, а магазинът им на улица " Струма " 17 в морския град е трансфорат в пункт за събиране на помощи.

Хора от цяла България пращат облекла, обувки, храна, медикаменти, санитарни материали, памперси, сподели Зорница и благодари на всички, които се включват в идеята да оказват помощ с каквото могат.

" Впуснах се в това дело със храброст, само че и с огромна доза боязън. Но с тази огромна сърдечност на всички към този момент не е плашещо ", съобщи Зорница Петкова, която има подготвеност да подсигури заслон и на други, съумели да се изтеглят и търсещи леговище у нас.

Зорница е отдавала стаите в къщата си в Несебър чартърен за туристи, в този момент обаче е настанила безплатно хора, избягали от бомбардировките в Украйна.

" Хората са уплашени и нямат визия по кое време този смут в родината им ще свърши. Абсолютно всичко належащо е предоставено. Топло е, има топла вода, топли стаи. Могат да останат колкото време имат потребност ", сподели Петкова. Синът й Иван пък се е заел с доставянето на храна на настанените в региона на Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър бежанци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР