Двайсет и една годишният студент от Милано Лапо Мамоли ще

...
Двайсет и една годишният студент от Милано Лапо Мамоли ще
Коментари Харесай

Не е за вярване: Токов удар уби сладко кученце в Милано, стопанинът му ще...

Двайсет и една годишният студент от Милано Лапо Мамоли ще съди общината в града поради гибелта на кучето му. Домашният любим се казвал Каос, бил на осем месеца, а породата му – лагото, написа.

От първите си дни кучето живеело с младежа в неговата квартира и на процедура било най-близкото му живо създание.

Драмата се разиграла до фамозната римска колонада на Свети Лаврентий в центъра на Милано броени часове преди настъпването на Новата година. Точно тогава над столицата на Ломбардия започваше да се сипе изобилен сняг и Лапо излязъл да се разноски с негова позната и с Каос.

Когато младежите спрели да се полюбуват на покритата със сняг антична колонада, кучето се заиграло до един от наземните осветителни прожектори и внезапно изквичало на умряло.

„ Каос ръмжеше обезверено, тресеше се като в никакъв случай очевидно от болежка, събраха се доста хора, един човек се опита да му направи сърдечен масаж, само че не след дълго кучето ми притихна без мирис “ – описа студентът на кореспонденти.



Отначало той помислил, че повода за гибелта е отравяне, само че извиканият ветеринарен лекар открил, че става дума за токов удар. Който тряснал домашния любим от необезопасения за зимни условия прожектор за осветление през нощта на колонадата.

Но Лапо бил подбуден да даде под съд общината не толкоз от кончината на обичания му Каос, а от реакцията във фейсбук на неговия пост за гибелта на красивото лагото.

Защото се оказало, че в Милано и градовете към него по време на снеговалежа по Нова година починали от токови удари най-малко десетина домашни любимци – кучета, само че и котки. Които били изведени на разходка по заснежените улици, паркове и градини, само че били претрепани от „ електрически разряди “, „ изстреляни “ от необезопасени от стопанисващата ги община декоративни осветителни тела.

Коментирайки необикновената вест, медиите в Милано напълно основателно зададоха въпроса а какво би се случило, в случай че до въпросните лампи и прожектори се приближи някое от играещите си през тези дни в снега стотици деца?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР