Двайсет и две годишният датски гражданин, арестуван след стрелбата в

...
Двайсет и две годишният датски гражданин, арестуван след стрелбата в
Коментари Харесай

Заподозреният за стрелбата в мола в Копенхаген е направил самопризнания

Двайсет и две годишният датски жител, задържан след стрелбата в търговски център в Копенхаген, е признал, че е направил действието , заяви шефът на полицията в датската столица основен контрольор Сьорен Томасен съгласно локални медии, представени от ДПА.

Извършителят е стрелял по жертвите на разхвърлян принцип. Трима души са починали при нападението: 47-годишен съветски жител, живеещ в Дания, и момче и момиче на 17 години.
 БГНЕС
Четирима са с огнестрелни рани, единият от които е в сериозно положение , сподели на конференция Каспер Клаудиус, основен доктор на болничното заведение, в която са настанени ранените. Другите трима са вън от заплаха.

Има и потърпевши, които са получили леки пострадвания, до момента в който в суматохата са бягали от мола , сподели Томасен.


Случаят не се преглежда като терористичен акт съгласно полицейския началник. Полицията не сподели нищо друго за вероятен претекст.

" В хода на следствието не са открити никакви данни , документи или свидетелски разкази, които да сочат, че става дума за тероризъм ", сподели Томасен пред датската телевизия.

По думите му причинителят наподобява е работил самичък , само че не разкри повече детайлности за това какво е споделил пред органите на реда. Мъжът преди е търсил помощ в психиатрична клиника.
 БГНЕС
На конференция по-късно Томасен посочи, че той е носел пушка и нож. Имал е и достъп до револвер.

" Засега наподобява, че оръжията са били законни , само че той не е имал позволение за тях ", сподели Томасен.
 БГНЕС
Полицията претърси жилище в квартал " Валбю " в Копенхаген.

" Все още не знаем претекста, само че мога да ви уверя, че управляващите вършат всичко допустимо да решат този случай и да създадат по този начин, че който е отговорен, да бъде изправен пред съда ", съобщи пред организация Рицау датският правосъден министър Матиас Тесфайе.

Към този час огромен регион към мястото на престъплението остава отцепен.
 пукотевица в мол в Копенхаген БГНЕС
" Извършваме обстойни следствени дейности и продължаваме да работим във и към комерсиалния център " Филдс ", написа полицията в Туитър.
Датският министър председател Мете Фредериксен окачестви случилото се като " ужасяващо нахлуване ".
 пукотевица в мол в Копенхаген БГНЕС
Нашата красива и нормално толкоз сигурна столица бе изменена за елементи от секундата, добави Фредериксен, представена от Асошиейтед прес.

" Всичко това е неразбираемо, потресаващо и безсмислено ", сподели тя.
 БГНЕС
Датското кралско семейство прикани за " обединяване " в този сложен миг и благодари на способените служби за бързата реакция на станалото.

" Мислим за жертвите, фамилиите им и всички наранени от тази покруса и показваме допустимо най-дълбокото си състрадание към тях ", се споделя в публикувано нощес взаимно изказване на кралица Маргрете Втора, престолонаследника Фредерик и неговата брачна половинка принцеса Мери.

Концерт на артиста Хари Стайлс , който трябваше да се състои в намиращата се наоколо зала " Роял Арена " , беше отсрочен до второ разпореждане поради стрелбата.

Това е втори сходен случай на пукотевица в скандинавски град за по-малко от седмица, откакто предходния уикенд нахлуване против гей бар в центъра на Осло лиши живота на двама души, а 21 бяха ранени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР