Двайсет единици техника и 58 души от МВР заминават за

...
Двайсет единици техника и 58 души от МВР заминават за
Коментари Харесай

България изпраща спасители, медици и техника за Турция

Двайсет единици техника и 58 души от Министерство на вътрешните работи отпътуват за Турция, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. С тях ще пътуват и кучета на БЧК. Впоследствие България ще изпрати и палатки.

България ще изпрати медицински екип от Военномедицинската академия (ВМА), с цел да окаже помощ на Турция. Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов на конференция в Министерството на защитата през днешния ден. 

По-рано за от ведомството оповестиха за Българска телеграфна агенция, че страната ни приготвя да изпрати два самолета “Спартан ” в Турция.

Министър Стоянов изясни, че логистичната интервенция включва превозването на спешни екипи до Летище Адана. Със самолетите би трябвало да бъдат превозени екипи на “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и Столичната община.

Българският Червен кръст също има подготвеност да даде филантропична помощ на Турския Червен полумесец (ТЧП) за потребностите на потърпевшото население от опустошителното земетресение в Турция, записано тази нощ. Това оповестиха от БЧК. БЧК е в подготвеност да даде от бедствения си запас 1000 спални комплекта – походни кревати, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, горни и долни чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи и хавлии, както и в допълнение 1000 одеяла и 1000 комплекта спални чаршафи. От взаимния катастрофален запас на Българския Червен кръст и на Турския Червен полумесец могат да бъдат предоставени 300 кухненски комплекта с посуда за хранене, 300 фамилни палатки, 300 радиатора, 1000 матрака и 3000 вълнени одеяла.

В подготвеност да отпътува за Турция е и екип за търсене и избавяне, който се състои от 12 души с пет кучета от Планинската избавителна работа на БЧК.

Българският Червен кръст е в непрекъсната връзка с Турския Червен полумесец и образувания щаб на ТЧП, управляващ интервенцията по подкрепяне, както и с Министерството на вътрешните работи и с Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпраща екипи на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, с цел да вземат участие в избавителните действия в Турция след мощното земетресение там, оповестиха от общината. Екипите са от 15 души и са оборудвани със профилирана техника за търсене и избавяне, в това число термокамери, виброкамера и дрон.

Мощното земетресение с магнитуд 7,4 в турския окръг Кахраманмараш рано през днешния ден е лишило живота на общо над 600 души в Турция и прилежаща Сирия, оповестиха международните организации и турските медии.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР