Двата язовира в Смолянска област - Пловдивци и Златоград са

...
Двата язовира в Смолянска област - Пловдивци и Златоград са
Коментари Харесай

След снега: Обстановката в Смолянска област се нормализира

Двата язовира в Смолянска област - " Пловдивци " и " Златоград " са почнали да преливат, само че няма заплаха за хората. Ситуацията в района е спокойна, разгласи регионалният шеф на Смолян Недялко Славов. Няма затворени пътища в региона, макар изобилния снеговалеж. Отпадна възбраната за придвижване на колите с вериги по републиканските пътища.

Смолян

Заради изобилния снеговалеж по високите елементи в Смолянско е мобилизирана цялата техника на пътно-поддържащата компания, както и снегорини от прилежащи области. Втори ден военнослужещи от Сухопътните войски оказват помощ при снегопочистването. На разположение е и армейски ротор от 101 Алпийски полк. Въпреки предизвестията доста водачи и през днешния ден бяха тръгнали без вериги на колите си, а други ги слагаха в последния миг.

- Очаквах, че пътят е чист и не са ми нужни.

- Там, където е за Пампорово отбивката там е зле работата.

- Знам, че в Пампорово има някаква обстановка. Аз просто ще преценява по отношение на пътя.

- Със зимни гуми съм. Фарове, чистачки - всичко е тъкмо. Вериги? Вериги - да.

Под непрекъснато наблюдаване са двата преливащи язовира в региона " Пловдивци " и " Златоград ", само че покачването на равнището им не е притеснително, обявиха от регионалната администрация.

Заради дъждовете равнищата на всички реки в региона са нараснали. Те са под непрестанно наблюдаване от локалните управляващи, подсигуряват от регионалната администрация

Всички хора, които живеят покрай реките са предизвестени за вероятно наводняване.
Недялко Славов - регионален шеф на Смолян: Заедно с общинските спешни щабове са предизвестени доброволците и има подготвеност при нужда да се пълнят чували с пясък за изработката на насипи.
Към момента няма обитаеми места без ток и вода, както и бедстващи хора. Очакванията са за огромни количества превалявания от дъжд през тази нощ в ниските елементи на Смолянска област.
 Движението през проходите Превала и Пампорово наложително с вериги Движението през проходите Превала и Пампорово наложително с вериги
Предупреждение за порои в съвсем цяла България. Оранжев код за превалявания и заплаха от формиране на поледици е в действие за 5 области в Югозападна България...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР