Двата военни самолета Спартан“, които прибират български спасители от Турция,

...
Двата военни самолета Спартан“, които прибират български спасители от Турция,
Коментари Харесай

Първите български спасители в Турция се прибраха обратно

Двата военни самолета „ Спартан “, които прибират български спасители от Турция, кацнаха на Летище София и към този момент са на българска земя. На борда са планински спасители от Българския Червен кръст (БЧК), спешното избавително звено на Столичната община, както и кучета – спасители, които участваха в издирването на оживели след земетресенията в Турция и Сирия.

Много рискове, прахуляк и парчета от разрушени здания – това бяха първите усещания, които споделиха част от спасителите след завръщането в България. 

„ Работихме на доста сложни места. Сгради на 15-16 етажа се бяха сринали със земята “, описа Стефан Георгиев от спешното звено на Столична община, който дружно с сътрудниците си е помагал в град Адана. 

„ В момента имаме екип там, който ни смени през днешния ден нас. Очакваме информация от тях и ги чакаме живи и здрави у дома “, уточни още той. 

„ Първият екип от целия Европейски Съюз, който отпътува, бяха нашите момчета. Прибраха се живи и здрави. Най-важното е, че те са доста добре готови и подготвени “, показа пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която посрещна българските спасители. 

Най-важна е координацията сред всички служби, означи тя. 

От двата военни самолета беше разтоварена и техниката, употребена от спасителите за търсенето на оживели в Турция. 

Дванайсет планински спасители към БЧК, дружно с пет кучета, отпътуваха за Турция на 7 февруари. Ръководителят им Емил Нешев разгласи, че втора група няма да отпътува. След завръщането им с тях ще беседва психолог. 

Първото разрушително земетресение тази година в Турция беше записано на 6 февруари.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР