Двата "университета" в живота на Бойко Борисов били Тодор Живков

...
Двата "университета" в живота на Бойко Борисов били Тодор Живков
Коментари Харесай

Борисов: Всеки знае, че парите не ме интересуват

Двата "университета " в живота на Бойко Борисов били Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, защото точно те били хората, от които министър-председателят научил най-вече. От тях научил и обноските - "Ако си гладен, не го показваш ".

В изявление във връзка 20-годишнината на уеб портала Dir.bg министър председателят споделя по какъв начин през 90-те охранявал някогашния комунистически началник Тодор Живков. Те говорили за Косово доста преди рецесията през 1999 година, Когато Борисов не знаел нищо по тематиката, с изключение на поговорката "Марко на Косово поле по какъв начин е закъсал ".

Живков считал, че Борисов като негов телохранител е имал общо със структурите на страната. "Той ми сподели "виж там по веригата предай ". Какво Косово, на кого да предам по веригата?! Познаваше доста добре обстановката в света, тъй като толкоз години бе управлявал. Познаваше освен Съюз на съветските социалистически републики, Близкия изток, Либия, Иран, Сирия ", споделя Борисов.

"Като влязох в политиката не бях доверчив, а сърдит, тъй като мисля, че като основен секретар си вършех доста добре работата. И бях изпъден по неприятен метод. Ако не ме бяха изгонили от Министерство на вътрешните работи, още щях да си марширувам по плаца ", прибавя министър председателят.

Запитан по какъв начин прави оценка ръководството си, той самокритично дава отговор, че си написа огромна черна точка за държавната администрация.

"Администрацията е голяма в страната, като цяло, тя има своите правила и колкото и да се опитваш да ѝ влияеш доста е мъчно, тъй като консервативно се трансформира. Особено жена, когато има на гишето, ще видиш характера ѝ. Като се падне някоя кисела на гишето, хората псуват мен. Така е признато в България, за всеки проблем е отговорна страната ", жалва се министър-председателят.

"Всеки, който ме познава знае, че парите въобще не ме интересуват и това е мое доста хубаво качество ", отбелязва министър председателят.

Борисов твърди, че в неговата партия ГЕРБ "властта е в интерес на хората " и по тази причина те не я държат непременно.

"Два пъти до момента ние отиваме и я връщаме на народа. Никога не съм казвал: "Ето, идеални сме, върха на сладоледа сме ". Като видят, че не сме прави и сме сбъркали или че може да бъде направено по-добре, или когато дойдат съответните съсловни организации, дали са служители на реда, учители, представители на университети, Българска академия на науките, надлежно се поправяме. Разбираме ги и затваряме казуса “, има вяра още той.

"Никога не съм имал нито консултант, нито пиар, нито каквото и да било. Всяко мое деяние, може и да е неверно, само че аз си го стимулирам и мисля, че е вярно. Ако ми потвърди някой или видя, че съм сбъркал споделям - "извинявайте, не е вярно, ще го създадем по различен метод ". Никога не съм се инатил ", твърди Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР