Двата стратегически приоритета пред Министерство на финансите и пред България

...
Двата стратегически приоритета пред Министерство на финансите и пред България
Коментари Харесай

Стратегическите приоритети на МФ: България в евозоната, ръст на доходите и подпомагане на бизнеса

Двата стратегически целта пред Министерство на финансите и пред България са ясни. Първият е България да влезе през 2025 година в еврозоната. Това сподели министърът на финансите в оставка при доклада на държавното управление на премиера Николай Денков за свършеното през миналите девет месеца, обрисувайки основните цели за идващия интервал на ръководство.

Василев добави, че участието в еврозоната ще усъвършенства институционалната рамка на страната, ще понижи разноските на бизнеса и на хората, и ще разреши да се увеличи доста потокът на вложения. 

" Вторият стратегически приоритет е да продължим политиката, която стъпва върху два стълба - да порастват приходите изпреварващо на инфлацията, два до три пъти по-бързо, а другият дирек е да се подкрепя бизнесът в това време да направи нужните вложения, с цел да може тези приходи да бъдат предпазени през възстановяване на продуктивността на труда ", сподели.

Той добави, че ръководството се усложнява от това, че всички тези неща би трябвало да се случат при поддържане на бюджетен недостиг от 3%.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР