Двата предложени варианта на нов здравен модел не ни казват

...
Двата предложени варианта на нов здравен модел не ни казват
Коментари Харесай

Мими Виткова: Двата предложени варианта за здравен модел са взаимно изключващи се

Двата препоръчани разновидността на нов здравен модел не ни споделят какъв е казусът в здравната система – дали е единствено в приходната част или има и други, които ние подценяваме и не им обръщаме внимание. Това сподели някогашният здравен министър и ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване - Мими Виткова в ефира на БТВ.

"Двата препоръчани разновидността са взаимно изключващи се ", счита тя. "Вариантът за цялостна демонополизация на касата, споделя, че се резервира вноската от 8% - по този начин признава, че парите са задоволителни, само че се ръководят неприятно. Поради това оферират да ги ръководят застрахователите. Вторият вид споделя – парите не са задоволителни ”, изясни Виткова.

Според нея към 20 години към този момент никой не знае каква е действителната цена на клиничните пътеки. "Системаат е сбъркана и в структурата, и в организацията и в ръководството ", сподели специалистът. По думите й опазването на здравето ни се оказва в диспропорции – цели райони на страната ни са без лекари и без болнична помощ. "Тези проблеми не може да бъдат решени, като се усилват парите за здравни вноски ", означи Мими Виткова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР