Двата православни храма Света София и Свети Иван Рилски в

...
Двата православни храма Света София и Свети Иван Рилски в
Коментари Харесай

Българският Великден зад граница frognews.bg

Двата православни храма " Света София " и " Свети Иван Рилски " в Чикаго бяха претъпкани по време на вечерната Света литургия по случай Възкресение Христово. В Чикаго живеят десетки хиляди българи. По неофициални данни става дума за към 150 хиляди наши сънародници. 

 

Генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, пожела на всички българи в Америка и по света религия в чудото на възкресението, здраве, обич и съчувствие към нуждаещите се, предават от БГНЕС. 

 

Стотици миряни се събраха за празничното свещенодействие за Второ възкресение в желязната черква “Свети Стефан ” на брега на Златния рог в Истанбул.

 

Тържествена великденска света литургия на български език се организира и в храма " Рождение на св. Йоан Кръстител " в град Брюл в Германия. Литургията отслужи отец Стоян Бербатов, предават от Българската телеграфна организация. 

 

Тържествена литургия имаше и в Загреб. В българската черква „ Св. Седмочисленици “ в хърватската столица бе отслужена тържествена литургия. Българи от националната общественост в Хърватия, както и наши сънародници, които работят в Загреб, дружно посрещнаха празника и се помолиха за здраве, благополучие и мир. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР