Двата най-големи гранда в испанския, а може би и световния

...
Двата най-големи гранда в испанския, а може би и световния
Коментари Харесай

Реал Мадрид и Барса загубиха марката Ел Класико

Двата най-големи гранда в испанския, а може би и международния футбол – Реал Мадрид и Барселона, изгубиха правата върху термина „ Ел Класико “ за мачовете между тях. Това значи, че нямат право да го употребяват в маркетингови акции, откакто изгубиха делото за патента.

Макар двата клуба да минават през сложен интервал за взаимоотношенията си поради така наречен скандал „ Негрейра “, те не престават да са сътрудници в съвсем всички въпроси на стратегическо ръководство във връзка с футболните институции.

Испанската работа за патенти и търговски марки отхвърли петицията, поискана от Реал и Барса за отбрана на израза „ Ел Класико “ в Испания, защото счете, че има риск от комплициране и асоцииране сред декларираната комерсиална марка и тази, която Ла Лига употребява – „ El Clásico “, която счита за задоволително известна и одобрена.

Тази смяна е по-важна, в сравнение с наподобява, тъй като изцяло отхвърля марката, която има голямо комерсиално въздействие по целия свят. Всеки път, когато двата тима излизат един против различен, се провеждат всевъзможен тип събития, започват се имиджови акции и това е решителен търговски запас за всички клубове, когато става въпрос за продажба на телевизионни права.

Реал Мадрид и Барселона имат един месец да апелират решението и да водят правосъден спор за придобиването на надзор върху една от най-мощните марки в света на испанския и международен футбол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР