Двата най-големи града в Австралия Сидни и Мелбърн може да

...
Двата най-големи града в Австралия Сидни и Мелбърн може да
Коментари Харесай

Горещо: в Австралия ще стане 50°C

Двата най-големи града в Австралия Сидни и Мелбърн може да се сблъскат с дни, в които температурите ще са от 50 градуса по Целзий „ до няколко десетилетия “ твърди ново изследване, представено от Би Би Си (BBC).

Сидни и Мелбърн евентуално ще би трябвало да устоят на толкоз горещи лета ,

даже в случай че световното стопляне се задържи в границите, начертани в Парижкото съглашение и световната температура се увеличи единствено с 2 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища, споделят учени.

Времето ще стартира да убива повече в Европа

Смъртоносните жеги са по-близо, в сравнение с чакахме

Рекордно горещо в Европа, стихия в Германия

Ако стоплянето бъде лимитирано под тези 2 градуса, летните дни с температури от 50 градуса по Целзий ще са малко евентуални, прибавят откривателите.

Сидни доближи връх от 45,8 градуса по Целзий през 2013 година, до момента в който в Мелбърн върхът е 46,4 градуса по Целзий, доближат през 2009 година

Проучването преглежда единствено прогнозите за щатите Виктория и Нов Южен Уелс, само че откривателите обявиха, че останалата част от Австралия също може да чака покачване на температурите.

„ Една от най-горещите години в международен мащаб –

2015 година може да се трансформира в приблизително гореща година до 2025 година “,

сподели водещият откривател доктор Софи Люис от Австралийския народен университет.

Изследванията, включващи и университета в Мелбърн и оповестени в списанието Geophysical Research Letters, обявиха, че предприемането на дейности във връзка с изменението на климата остава от решаващо значение.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР