Двата месеца, в които се очакваше Турция да реши въпроса

...
Двата месеца, в които се очакваше Турция да реши въпроса
Коментари Харесай

Мистерия около екстрадицията на Митьо Очите от Турция

Двата месеца, в които се очакваше Турция да реши въпроса с екстрадицията на Димитър Желязков-Митьо Очите, изтекоха. До момента обаче развръзка по случая няма, заяви "Флагман ".
Желязков беше задържан в хотел в Истанбул вечерта на 3 против 4 август. Това стана след взаимоотношение сред българските и турските служби, откакто стана ясно, че Димитър Желязков е забегнал в чужбина.
Повод за издирването му бе повдигнато обвиняване против него, че е началник на проведена незаконна група, занимавала се с дрога, изнудване, палежи.
Към момента нова информация, обвързвана с екстрадицията няма, оповестиха от Спецпрокуратурата в петък.
На 6 август представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи периода от два месеца, в който се чака решението за екстрадиция, само че с спогодба: „ Принципно законният период е 60 дни, само че дали това произвеждане ще се развие в този интервал, по-кратък или дълъг - не знам”.
На 20 септември самият основен прокурор Сотир Цацаров сподели в Народното събрание: „ Вижте, аз нямам смелостта да заявя, че познавам турския закон. Освен това нямам смелостта да планувам дейностите на турските правосъдни управляващи. Но това, което виждам, е, че в сходство с изпращаните им документи, те работят безусловно съответно. А що се отнася за времевия период, в който работят – не е нито в нашите пълномощия, нито в нашите благоприятни условия да им предписваме по кое време да си насрочват правосъдните съвещания.”
До момента излизат откъслечни информации за пребиваването на Митьо Очите в турския затвор. Появи се информация, че той има съществени здравословни проблеми след стрелбата по него в Слънчев бряг на 8 юни 2016 година
Възможно ли е да се удължи с години, както при Цветан Василев в Сърбия? „ Не, не мисля”, дава отговор основният прокурор Сотир Цацаров.
Липсата на ясна информация по случая е показателна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР