Двата италиански града Санта Фьора в област Тоскана и Риети

...
Двата италиански града Санта Фьора в област Тоскана и Риети
Коментари Харесай

Два града предлагат жилища под наем на половин цена

Двата италиански града Санта Фьора в област Тоскана и Риети в Лацио оферират жилища чартърен на половин цена на всички, които решат да се открият да живеят и работят в тях. Наемите към този момент са релативно ниски, тъй че това е отличен вид за тези, които желаят да избягат от домашния офис. Кандидатите би трябвало да потвърдят желанието си да се заселят за дълго време, както и би трябвало да имат работа, която им разрешава да работят отдалечено, написа изданието The New Daily.

Въпросните два града, както и редица други в Италия, страдат от отлив на население. Поради това управляващите се пробват да привлекат нови поданици.

Санта Фьора е град, ситуиран в необикновено красивия естествен резерват Монте Амиата, наоколо до долината Вал д`Орча, която се намира под отбраната на ЮНЕСКО и се явява един от най-известните винарски райони на Ботуша. Към днешна дата популацията на Санта Фьора е едвам 2500 души.

Хората, които могат да работят отдалечени и са избрали това да е точно от това италианско градче, ще получат отстъпка от месечния наем до 300 EUR, който ще бъде плащан от общинските управляващи. Това е близо 50% от действителната месечна лихва за дълготрайно престояване от 2 до 6 месеца.

В Риети за разлика от Санта Фьора, живеят 50 000 души и той е един от огромните градове на района Лацио. Населението обаче не нараства по този начин бързо, както се е очаквало, защото доста млади вземат решение да се реалокират да работят в Рим.

Градът предлага аналогични условия за живот и работа. Разликата е, че минималният престой би трябвало да е не два, а три месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР