Двата хеликоптера, които са част от операцията по издирването на

...
Двата хеликоптера, които са част от операцията по издирването на
Коментари Харесай

Хеликоптерите, търсещи Боян Петров, успяха да излетят

Двата хеликоптера, които са част от интервенцията по издирването на огромния български планинар Боян Петров, към този момент са съумели да излетят от Катманду и се насочват към връх Шиша Пангма. Това заяви на формалната си страница Dream Wanderlust – доста известната към този момент и в България страница за алпинизъм.
Според известието времето през днешния ден (16 май) е релативно положително и надлежно спасителите се надяват да създадат напълно облитането, което са възнамерявали. Изрично се отбелязва, че това ще е последното облитане, с което ще бъде издирван Петров, преди да бъде взето публично решение какво ще се прави с интервенцията.
Припомняме, че Боян Петров изчезна под връх Шиша Пангма, като за последно е забелязан на 3 май. Операция по издирването му стартира на 7 май, само че доста от дните оттогава бяха неприятни като климатични условия. Наземен екип от шерпи към този момент мина по най-вероятния маршрут, по който Петров се е движил и откри елементи от оборудването му, само че не и него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР