Двата басейна и царските вани в банята в Банкя ще

...
Двата басейна и царските вани в банята в Банкя ще
Коментари Харесай

След ремонта в банята в Банкя ще се сключват и бракове

Двата басейна и царските вани в банята в Банкя ще бъдат непокътнати в достоверния им тип при идната реституция на постройката. Те ще бъдат съчетани с съвременен спа център, фитнес зала, козметичен център, виенски салон за хранене и детски ъгъл. Това планува плана за ремонт на постройката, която е монумент на културата, само че от години се разрушава.

Проектът би трябвало да бъде координиран с института за паметниците на културата. Той планува опазване на достоверната визия на постройката. Към нея обаче ще се добави съвременен спа център със сауни, парни бани и солна стая. Те ще се намират в сутерена на постройката, където в началото са били котлите за отоплението на постройката.

Основният етаж, където са басейните и царските вани ще резервира достоверния си тип. Изключение се планува за едната съблекалня, която би трябвало да се трансформира във Виенски салон, в който да се сервират храни и питиета. Фоайето на главния етаж пък може да се употребява за концерти, изложения и даже за подписване на цивилен бракове.

Преустроено ще бъде и третото равнище на постройката, което се е употребило за разтривки. Предвижда се там да бъдат направени фитнес зала, детски ъгъл, козметичен център.

Сградата има и два вътрешни двора, покрити със стъклени покриви. Те би трябвало да бъдат озеленени и ще се употребяват като места за отмора.

Ремонтът на банята би трябвало да завърши до края на 2019 година Според кмета на региона Рангел Марков по-късно тя може да се трансформира в най-големия спа център в страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР