Дванайсетокласници от 11 професионални гимназии в Западна България ще премерят

...
Дванайсетокласници от 11 професионални гимназии в Западна България ще премерят
Коментари Харесай

11 гимназии ще се състезават в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Дванайсетокласници от 11 професионални гимназии в Западна България ще премерят сили в учебния кръг на новото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, оповестяват от енергодружеството.

На 13 декември те ще вземат решение тест от 60 въпроса. За задачата би трябвало да се записват до 29 ноември на адрес: https://www.stipendiant.com/apply/students.

Състезанието се провежда за осма поредна година. То е част от графика на националните надпревари по специалности през образователната 2019–2020 година на Министерството на образованието и науката.

„ Целта ни е да покажем на младежите, че българската енергетика и българският бизнес имат потребност от тях и те могат да намерят своята професионална реализация в родината.

„ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ обезпечава освен стипендия на спечелилите, само че и опция за надграждане на образованието и за работа в влиятелна българска компания “, сподели Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “ в „ ЧЕЗ България “ ЕАД.

Победителите в първия кръг ще бъдат оповестени в края на януари. Те ще се явят на районен кръг през февруари, а финалът на надпреварата ще бъде през март 2020 година Учениците в тимовете, класирани на първите три места (по двама участници във всеки отбор), ще получат от ЧЕЗ стипендия в размер на 600 лева за втория образователен период на XII клас и шанса да аплайват с оценката от състезанието в четири висши образователни заведения - Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минно-геоложки университет „ Св. Иван Рилски “ и Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР