Дванайсетгодишно момче се удави в изкоп на ВиК. Инцидентът е

...
Дванайсетгодишно момче се удави в изкоп на ВиК. Инцидентът е
Коментари Харесай

Нова трагедия: 12-годишно дете се удави в изкоп на ВиК

Дванайсетгодишно момче се удави в ров на ВиК. Инцидентът е станал в девненския квартал „ Повеляново “. Заради изобилните дъждове изкопът е бил цялостен с вода и детето е влезнало да се къпе. Каква е повода да се удави обаче, към момента не е ясна.

Дупката с размери 5 на 10 метра се намира в непосредствена непосредственост до колектор на ВиК. В деня на случая е била цялостна с вода поради проливните дъждове и в нея постоянно са се къпели деца от близкия квартал, съобщи Българска национална телевизия.

Според проверяващите дупката е била изкопана поради ВиК повреда. От ВиК сдружението обаче изрично отхвърлят тук да са работили техни екипи.

„ Такова място явно притегля за жалост децата. Сигурен съм, че са го правели и преди този момент, несъмнено и доста други деца “, съобщи Свилен Шитов, кмет на Община Девня.

Семейството на момчето е многодетно и домът им е покрай изкопа. По-голямата сестра на 12-годишния Ивайло се грижи за останалите деца. Майката е на работа, а бащата – на лекуване в болница.

„ Работила съм с това дете. Много добродушно, безшумно и непретенциозно. Разпитах моите внучки и те ми описаха, че има някаква огромна яма и че други деца са ходили също “, добави посредникът Ирина Панева.

Едва след случая изкопът е обезопасен, а до няколко дни цялата яма ще бъде запълнена със земна маса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР