Дванайсет представители на руското разузнаване са обвинени заради хакерската атака

...
Дванайсет представители на руското разузнаване са обвинени заради хакерската атака
Коментари Харесай

САЩ обвиниха 12 руски шпиони заради хакерската атака срещу Хилъри Клинтън от 2016 г.

Дванайсет представители на съветското разузнаване са упрекнати поради хакерската офанзива против компютърни мрежи на щаба на претендента за президента на демократите в Съединени американски щати Хилари Клинтън и на Демократическата партия през лятото на 2016 година Това заяви министерството на правораздаването, представено от " Ройтерс ".

Заместник-главният прокурор Род Розънстайн сподели, че упрекнатите руснаци са основали подправени онлайн самоличности, с цел да разгласяват информацията, открадната през юни 2016 година Според него те са конфигурирали програмен продукт, с който да наблюдават консуматори и да четат имейлите им.

Според Розънстайн е била отмъкната информацията на 500 хиляди гласоподаватели. Списъкът с обвиняванията по думите му включва и изпиране на пари посредством криптовалута.

Обвиненията са част от следствието на специфичния прокурор дали е имало съветска интервенция в изборите за президент, извоювани от Доналд Тръмп. Москва отхвърля сходни изказвания.

Сред упрекваните досега са 14 съветски жители и няколко американски, измежду последните - и трима души, свързани с акцията на Тръмп.

Американските специфични служби считат, че съветското военно разузнаване (ГРУ) е употребило медиатори като уеб страниците " Уикилийкс ", " Ди Си лийкс " (DCLeaks.com) и " Гуцифер 2.0 " (Guccifer 2.0), с цел да популяризира добити от него имейли на Националния комитет на Демократическата партия, както и на високопоставени представители на демократите. Като цели на интервенцията са били набелязвани хора, свързани и с двете огромни политически партии в Съединени американски щати.

Розънстайн заяви новината единствено дни преди предстоящата среща сред президентите на Съединени американски щати и Русия, Доналд Тръмп и Владимир Путин, в Хелзинки.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР