Дванадесетте човека, които отец Иван е подслонил в Добридолския манастир,

...
Дванадесетте човека, които отец Иван е подслонил в Добридолския манастир,
Коментари Харесай

Ексклузивно! Извеждат всичките хора, които отец Иван е подслонил в Добридолския манастир! Какво ще се случи с тях?

Дванадесетте индивида, които отец Иван е подслонил в Добридолския манастир, ще бъдат настанени в обществени домове.

Това сподели Видинският митрополит Даниил.

„ Това са хора заболели и без дом. Те не могат да се грижат за себе си, а живеят сами в манастира. Имах срещи и диалози с разнообразни хора и към този момент при тях вървят обществени служащи. Ще сторим всичко допустимо да бъдат настанени в профилирани домове, с цел да получават грижа ”, сподели дядо Даниил.

Добридолският манастир „ Света Троица ” е ситуиран покрай село Добри дол, на 22 км от Лом и на 35 км от Видин и е един от най-старите във Видинска епархия. Основан през Средновековието. Днес се разрушава освен манастирът, а и пътят, който води към него. От октомври  2016 година свещеник е отец Иван от Нови хан, прочут като покровител и покровител на небогати и бездомни, оповестява „ Конкурент “.

В момента Видинската митрополия търси способи след извеждането на хората да стартира ремонт в манастира. Пари от Европа не са отпуснати, тъй като планът не бил утвърден.

„ Ще прегледаме още веднъж плана, с цел да открием грешките и слабостите и ще аплайваме отново ”, сподели дядо Даниил.   На 25 март – Благовещение той отслужи тържествената литургия в храма „ Св.св. Кирил и Методий ” в Монтана.

Митрополитът обикаля цялата епархия и служи в разнообразни храмове. Той е извънредно обезпокоен от неналичието на свещеници. Във Видинска епархия има 200 черкви и единствено към 50 свещеници, които даже не получават постоянно заплати.

„ Разрешаването на кадровата рецесия е главната ми задача. Въпросът с възнагражденията може да бъде решен със средствата от арендите на земи и приходите в храмовете. Все още проверяме тъкмо какво и по какъв начин би трябвало да бъде направено ”, сподели дядо Даниил.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР