Дванадесетото издание на традиционния международен кулинарно-фолклорен фестивал “Гергьовден“ ще се

...
Дванадесетото издание на традиционния международен кулинарно-фолклорен фестивал “Гергьовден“ ще се
Коментари Харесай

Антимово е домакин на международен кулинарно-фолклорен фестивал „Гергьовден“

Дванадесетото издание на обичайния интернационален кулинарно-фолклорен фестивал “Гергьовден “ ще се открие през днешния ден вечерта във видинското село Антимово, оповестиха уредниците от локалното читалище „ Развитие -1926 г “ и кметството.
В трите фестивални дни уредниците са планували на откритата сцена да се изявят самодейни сформира от България, Сърбия и Румъния, а вечер ще свирят, пеят и танцуват за гости и посетители професионални артисти, танцьори и музиканти.
Тази вечер първи на сцената ще излязат самодейци от читалищата в община Видин, ще се изявят и музикантите от духовия оркестър „ ДАР МАР “ от сръбския град Княжевац и певицата Ана-Мария.
Във втория фестивален ден редом с изявите на сцената, в границите на интернационалния фестивал, ще се организира и кулинарен конкурс „ Баш занаятчия на влашката кухня “, особено жури ще дефинира и най-хубавите готвачи на локални гозби, прецизират уредниците. Майстори-готвачи ще въртят и чевермета по време на фестивала.
Във фестивалната стратегия ще вземат участие и сурвакарска група при читалище „ Иво Войвода 1928 година “ - Перник под съпровода на Пещерските гайдари, Ансамбълът за национални песни и танци „ Дунав “, духовият оркестър „ Дунавски ритми “. Самодейни танцови сформира от България, Сърбия и Румъния ще се включат във фолклорно надиграване.
За посетителите на фестивала ще пее и танцува отбор „ Българе “ и Албена Вескова, и Здравко Мандаджиев, допълват уредниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР