Дванадесетокласничка от училище СУ Константин Петканов в Бургас вече 2

...
Дванадесетокласничка от училище СУ Константин Петканов в Бургас вече 2
Коментари Харесай

Тормоз в училще: Момичета заплашват своя съученичка

Дванадесетокласничка от учебно заведение СУ " Константин Петканов " в Бургас към този момент 2 години е подложена на физически и душевен тормоз от нейни съученички.

Последният случай е от през вчерашния ден, когато по думите на родителите групичката от девойки, които тормозели щерка им влезнали в час по философия и почнали да упражняват експанзия по отношение на пострадалата. Наложило се да бъде подаден сигнал към полицията.

Към момичето са изпращани и известия със закани.

Майката на момичето Соня Попова описа в предаването „ Здравей България ” по NOVA, че върху щерка и неведнъж е упражняван душевен и физически тормоз, както и закани към фамилията ѝ от страна на съученичките. Извън учебното заведение момичето е било причаквано, а върху нея е упражнявано физическо принуждение. Психическият торзмо е извършан в учебното заведение.

Потърпевшата Миляна Попова посочи, че не знае каква е повода за експанзията. „ Опитвала съм се да беседвам с девойките, само че решение на казуса няма ”, сподели тя пред Нова.

Майката Соня Попова съобщи, че в петък момичето е било причакано пред дома си.

Директорът на образователното заведение Ивайло Марков, разгласи, че с спора се е срещнал в петък следобяд. Тогава родителите са уведомили заместник-директорът на образователното заведение, а той от своя страна шефът. „ Незабавно предприехме ограничения. Издадохме заповед за основаване на екип за обща поддръжка за личностно развиване ”, съобщи Марков. Той посочи, че родителите на девойките не са известени за случая, защото в петък, когато е бил подаден сигналът не са посочени прецизен и съответен брой възпитаници. „ В понеделник към този момент беше получена информация ”, сподели шефът. Ивайло Марков посочи, че родителите на девойките против, които са обвиняванията ще бъдат известени, само че първаначално управлението е трябвало да се запознае с цялостната обстановка.  Според него информацията е показана по един метод, а има и други данни. „ Става въпрос и за веществен спор, който е бил преди този момент, също така, ние не сме страна в спора. Нашата цел е да го разгадаем по допустимо най-хубавият метод. ”, акцентира Марков.

Психологът на  учебното заведение съобщи, че до петък е нямал информация за спора.

Майката на момичето посочи, че е подавала сигнали за сходни инициденти още преди две години, а през предходната година с Миляна е работил психолог в продължение на 6 месеца.  

По случая е формирана кореспонденция. Момичетата против, които е подаден сигналът, също са подали сигнал против Миляна. Органите на реда работят по изясняване на фактологията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР